България Велев: Ще има ефект от прекратяването на договорите с

...
България Велев: Ще има ефект от прекратяването на договорите с
Коментари Харесай

Велев: Ще има ефект от прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-ове

България Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-ове Домакинствата, стопанската система, промишлеността заплащат за тях, съобщи той 14 октомври 2019, 20:58  Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-ове
Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-ове
 Напрежение сред британски футболни почитатели, направиха
Напрежение сред британски футболни почитатели, направиха " Витошка " в стъкла и кръв
 Англичанин умря в София
Англичанин умря в София
 Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на охранителна компания
Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на охранителна компания
 Мъж е намушкан и погубен в Костенец
Мъж е намушкан и погубен в Костенец
 Плевнелиев: Сезираме Европейска комисия за Турция и „ Фолксваген “
Плевнелиев: Сезираме Европейска комисия за Турция и „ Фолксваген “
 Стряскащо: Българките и румънките отпред по онкозаболявания
Стряскащо: Българките и румънките отпред по онкозаболявания
 Откриха мъртъв търсен мъж, фамилията подозира ликвидиране
Откриха мъртъв търсен мъж, фамилията подозира ликвидиране

рекратяването на дълготрайните контракти за изкупуване на електрическата енергия от страна на страната, подписани с американските ТЕЦ-ове „ Контурглобал Марица Изток 3” и „ AES Марица изток 1”, ще има действителен резултат върху цената на електрическата енергия у нас. Такова мнение изрази ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев пред „ Плюс-Минус. Коментарът след новините” по NOVA.

„ Със сигурност ще има действителен резултат. Достатъчно е да забележим финансовите доклади на тези централи, да видите едни доста съществени парични потоци, които непозволено се изземват от семействата, стопанската система и промишлеността и по силата на тези контракти, подписани в предишното се дават на 2 предприятия”, съобщи Велев.

„ За двете централи годишно надплащаме 700 милиона лв.. Това го заплащат семействата, стопанската система, промишлеността. Това са едни пари, които непозволено се вземат от хората и се дават на тези 2 предприятия. Само за „ Контурглобал” са 301 милиона”, съобщи Велев.

Той изясни, че от АИКБ приветстват решението на държавното управление и се надяват на бърза развръзка.

Бизнесът желае незабавна инспекция на цената на тока

Бизнесът: По-ниски заплати, по-високи цени поради НЕК

„ Вярваме, че сегашната обстановка утежнява конкурентната позиция на българската промишленост. Тази висока цена на електрическата енергия попречва вложенията, а не развалянето на такива контракти, които опонират на правото на ЕС”, сподели Велев.

„ Българското държавно управление е наело доста авторитетна интернационална консултантска компания. Тя удостоверява нашите планове, че инвестицията е изплатена. Оттук нататък в случай че някой ще получава държавна помощ, тя би трябвало да бъде глобена, би трябвало да бъде утвърдена по разпоредбите на Европейски Съюз. Защо тъкмо тази компания да получава държавна помощ, а не някоя друга?”, попита Велев.

„ Когато една компания е облагодетелствана, тъй като тя е облагодетелствана и то непозволено – българските семейства заплащат 100 милиона от горната страна за ток, промишлеността – 200 млн., и тези 300 милиона отиват в една компания. Естествено е това дружество да се усеща доста удобно по този начин и да прави всичко допустимо да резервира тази обстановка, колкото се може по-дълго. Нормално е да се запитаме в свободна страна ли живеем, или сме плебеи? Трудът на хората се ограбва”, съобщи Велев. Според него в случай че компанията не се съгласи непринудено, договорът би трябвало да бъде преустановен едностранно.

Работодатели: Организирана незаконна група с пазара на ток

„ Такава процедура в Европейски Съюз към този момент имаше. В Полша, в Унгария съществуваха сходни контракти. Те се прекратиха. Където имаше сходни контракти, те се завоюваха от страните. За нас няма никакъв риск да загуби страната, в случай че се работи по този одобрен механизъм, който в Европейски Съюз към този момент е проигран”, разяснява ръководителят на АИКБ.

Велев акцентира, че единствено за контракта с „ Марица Изток 3” надплащането е 9 лв. на мегават часа.

„ С тези контракти цената ще е доста по-скъпа в сравнение с без тях”, сподели Велев по отношение на тезата, че токът от въглища по този начин или другояче ще нараства поради повишаването на квотите.

Относно това за какво Европейска комисия няма досега позиция по тематиката, Велев акцентира, че страната ни би трябвало да побърза преди да се появи такава позиция.

„ Европейска комисия глобява страната, тъй като е дала непозволено тази държавна помощ на избрани компании”, изясни Велев.

Ако се прекратят договорите, няма да има непазарно изземване и свръх обогатяване на една компания, счита още Велев. „ Няма да има такива свръх облаги в една компания, а ще има по-добра цена на електрическата енергия за всички – и за семействата, и за индустрията”, сподели ръководителят на АИКБ.

Освен това съгласно него страната ни би трябвало да върви проведено и планувано към нисковъглеродна стопанска система.

„ В противоположен случай тя ще ни връхлети с тежки последици. Квотите ще стигнат до 60 евро за звук. Ако не предприемем проведени дейности, това ще ни се стовари изведнъж и ще бъдат доста тежки последици. Синдикатите го схващат доста добре, по тази причина сме вписали този текст: „ Включване на България в програмата „ Въглищни райони в преход””, която се подкрепя от ЕС”, посочи Васил Велев.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте какъв брой става минималната заплата следващата година  1 Топ 20 дестинации за 2020г. на Airbnb  1 Хотелите подвигнаха пакетите за Нова година  1 Върху каква заплата ни обезпечават --> Пaрите ни  Вижте какъв брой става минималната заплата следващата година Вижте какъв брой става минималната заплата следващата година  Топ 20 дестинации за 2020г. на Airbnb Топ 20 дестинации за 2020г. на Airbnb  Хотелите подвигнаха пакетите за Нова година Хотелите подвигнаха пакетите за Нова година  Върху каква заплата ни обезпечават Върху каква заплата ни обезпечават Не пропускай  <br> Този електрически автомобил е български <br>
Този електрически автомобил е български
 <br> <strong> Кралица Елизабет II: </strong> Брекзит на 31 октомври е приоритет <br>
Кралица Елизабет II: Брекзит на 31 октомври е приоритет
 <br> <strong> </strong> „ Това бешенай-великият ден в живота ми! “ <br>
„ Това бешенай-великият ден в живота ми! “
 <br> <strong> Тест: </strong> Можете ли да познаете на коя страна дава отговор <strong> знамето? </strong> <br>
Тест: Можете ли да познаете на коя страна дава отговор знамето?
Последни  Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-ове Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с...  Напрежение сред британски футболни почитатели, направиха Напрежение сред британски футболни почитатели, направиха...  Англичанин умря в София Англичанин умря в София  <p><strong>Кралица Елизабет II:</strong> Брекзит на 31 октомври е приоритет&nbsp; &nbsp;</p> Кралица Елизабет II: Брекзит на 31 октомври е...  <p>Как да <strong>намалим</strong> безпокойството</p> Как да понижим безпокойството  Борисов привиква Съвета по сигурност поради Сирия Борисов привиква Съвета по сигурност поради Сирия  Събитието, което събра в София потвърдени престижи в дизайна Събитието, което събра в София потвърдени престижи в...  Деца вършат кино в Киномания 2019 Деца вършат кино в Киномания 2019  Кръвни връзки свързват още веднъж доктор Василев и доктор Генадиев Кръвни връзки свързват още веднъж доктор Василев и доктор Генадиев  Хибридното трио на Toyota: Corolla, RAV4 и Camry Хибридното трио на Toyota: Corolla, RAV4 и Camry  <p>Филип Аврамов: Не бих избрал нищо друго с изключение на...</p> Филип Аврамов: Не бих избрал нищо друго с изключение на...  Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на охранителна компания Въоръжена обсада на Бургас, задържаха началник на...  <p><strong>10-те най-твърдоглави</strong> породи кучета</p> 10-те най-твърдоглави породи кучета  Димитър Стоянов Без родители и дом, само че с фантазия: Митко и вярата в себе си  <p><strong>Лиъм Хемсуърт</strong> с нова <strong>красавица</strong> до себе си (СНИМКИ)</p> Лиъм Хемсуърт с нова хубавица до себе си (СНИМКИ)  <p>Убийство в Костенец, арестуваха бременна жена&nbsp;</p> Убийство в Костенец, арестуваха бременна жена  Плевнелиев: Сезираме Европейска комисия за Турция и „ Фолксваген “ Плевнелиев: Сезираме Европейска комисия за Турция и „ Фолксваген “  <p>Пълнолуние в Овен - по какъв начин да използваме тези дни</p> Пълнолуние в Овен - по какъв начин да използваме тези дни  <p>Зрелищна акробатика и митинг против безразличието за финала на <strong>ONE DANCE WEEK</strong></p> Зрелищна акробатика и митинг против безразличието за...  Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния Всичко от през днешния ден Виц на деня Полицай стопира водач за инспекция: – Употребили сте алкохол! – Не съм! – Очите Ви са зачервени! – Ако ще се наскърбяваме, на Вас пък… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Путин за Грета Тунберг: Може да ви отчайвам, само че … Водещи вести  Борисов привиква Съвета по сигурност поради Сирия Борисов привиква Съвета по сигурност поради Сирия  Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция  Нашествие от вълци, хората се опасяват за живота си Нашествие от вълци, хората се опасяват за живота си  <p><strong>10-те най-твърдоглави</strong> породи кучета</p> 10-те най-твърдоглави породи кучета  <p><strong>Никол Шерцингер</strong> сподели първокласната си къща (ВИДЕО)</p> Никол Шерцингер сподели къщата си (ВИДЕО)  <p>Как да <strong>намалим</strong> безпокойството</p> Как да понижим безпокойството и да подобрим настроението  Събитието, което събра в София потвърдени престижи в дизайна Събитието, което събра в София потвърдени престижи в дизайна  Деца вършат кино в Киномания 2019 Деца вършат кино в Киномания 2019

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР