България вече ще може да сключва военни сделки със САЩ,

...
България вече ще може да сключва военни сделки със САЩ,
Коментари Харесай

България вече ще може да купува от САЩ военна техника на изплащане

България към този момент ще може да подписва военни покупко-продажби със Съединени американски щати, които да изплаща разсрочено. Правителство заплати 2.1 милиарда лв. за новите изтребители F-16 Block 70 в задатък, защото страната ни не беше сключвала сходни покупко-продажби със Съединени американски щати и нямаше изискваната кредитна история.

След този контракт обаче Агенцията за съдействие в региона на защитата на Департамента по защита на Съединени американски щати е уведомила военното министерство, че България към този момент е измежду страните, които ще могат да заплащат разсрочено отбранителни артикули и услуги, добити по Програмата за задгранични военни продажби на Съединени американски щати

Възможността за разсрочено заплащане според от продължителността на контракта и размера на доставяните отбранителни артикули.

“Това ще разреши на Министерството на защитата да ползва гъвкава скица за финансиране при придобиване на отбранителни артикули и услуги и да понижи ресурсното натоварване на бюджета за защита през идващите години “, оповестиха от военното министерство.

Американски компании демонстрират интерес и към различен от огромните военни планове – този за закупуването на нови бронирани машини за Сухопътните войски за към 1.5 милиарда лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР