България вече почти година стои абсолютно безучастно (за предоставяне на

...
България вече почти година стои абсолютно безучастно (за предоставяне на
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Нужен е анализ какво е възможно и какво се иска като военна помощ за Украйна

" България към този момент съвсем година стои безусловно безучастно (за даване на военна помощ за Украйна - б.р.). И това ни праща в лагера на страни като Северна Корея и Сирия, които сред прочее бяха единствените застанали на страната на Руската федерация в Организация на обединените нации ", съобщи пред БТВ депутатът от ГЕРБ и член на комисията по външна политика Георг Георгиев.

Според него би трябвало да бъде изработен разбор, който да каже какво е допустимо и какво се желае като военна помощ.

По-рано през днешния ден на първо четене страната ни да даде военна помощ на Украйна. Предложението бе подкрепено от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Български напредък ".

" Не бива да забравяме, че ГЕРБ е на тази позиция (за даването на военна помощ - б.р.), откогато спорът (в Украйна - б.р) породи. Именно Руската федерация безусловно безпощадно атакува една незасегнала я страна като Украйна ", добави той.

" Избирателната интензивност е под 40% на последните избори. Хиляди не отиват до урните да гласоподават. Възрастните хора ги е боязън да не се изложат, тъй като не знаят по какъв начин да боравят с машината. Други пък имат подозрения в легитимността на машините ", съобщи Георгиев във връзка връщането на хартиените бюлетини.

Според него би трябвало да има право на избор - дали да гласуваш с машина, или с бюлетина. По думите му това ще увеличи изборната интензивност. " Легитимността на две следващи Народни събрания е жертва на машинното гласоподаване, " сподели той.

Според него машинното гласоподаване е механически ценз и е антидемократично.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР