България вече официално е кандидат за домакинство на световното първенство

...
България вече официално е кандидат за домакинство на световното първенство
Коментари Харесай

Любо Ганев след кандидатурата ни за световно за младежи: Сега е моментът да се помогне на младите

България към този момент публично е претендент за домакинство на международното състезание по волейбол за младежи през 2021 година.

Решението беше одобрено от управителния съвет на волейболната федерация, заседавал още веднъж виртуално поради пандемията от ковид.

За нас това е огромно предизвикателство и съм сигурен в триумфа ни – сподели президентът Любо Ганев. – Пари от Министерството на спорта не се поставят. Затова се обръщам с зов към всички, които обичат младите – в този момент е моментът да се помогне. Тепърва предстоят диалози с сътрудниците ни, а чакаме да се причислят и нови. Вече сме в контакт със международната централа (FIVB), с цел да знаем каква помощ може да чакаме оттова. Нашата цел обаче е главно родни сътрудници да ни оказват помощ да създадем действителност един превъзходен план, с помощта на който за България ще се приказва по целия свят.

Управителният съвет анулира решение от 11 юни 2019-а, взето от някогашната администрация на федерацията. Тогава бе спряно за период от 3 години издаването на интернационалните трансферни документи за всички състезатели до навършването им на 21 година – в това число на тези, които попадат под изключително наблюдаване.

Това беше една от точките в предизборната акция на екипа ми – изясни Любо Ганев. – Радвам се, че я изпълнихме. Уважаваме правата на всички, които желаят да се развиват. Федерацията пледира младите да играят във допустимо най-хубави тимове.

Съвещанието отсрочи за последваща колекция разискване на предлагането за основаване на нова краткотрайна комисия на техническите делегати и супервайзори, която не е на послушание на съдийската комисия. Предстоят срещи, на които съдии и делегати ще изкажат мнението си.

Управителният съвет образува краткотрайна комисия по маркетинг, която да работи настрана от актуалната по маркетинг, публични поръчки и финанси. Неин ръководител ще бъде Давид Давидов.

Задачата на тази комисия ще е да дава отговор за намирането на сътрудници на федерацията по всички посоки – разяснява Ганев. – Тя е обособена, с цел да може да се концентрира върху правенето на договорите.

До идващото събиране на управата всеки искащ ще може да се кандидатира за позицията „ Координатор на националните тимове и интернационална активност “. УС утвърди състава на следните комисии: треньорска, трансферна, за ветерани, за плажен волейбол и за отчитане на активността на клубовете.

Шестте тима, които не са получили финансиране от Министерството за 2020-а, ще бъдат подкрепени от федерацията. Субсидията е еднократна и на стойност от 1000 лв.. От нея ще се възползват "Волейбол “ (Пирдоп), „ Бургас 2009 “, „ Сливен Волей “, „ Торо Волей “ (Варна), ВК „ Благоевград “ и „ Славия 2017 “.

Министерството отхвърли да им помогне, тъй като по неговата методика плановете им са оценени на стойност под 1500 лв..

Ние се стремим да сме от изгода на всички наши членове – приключи Любо Ганев. – Имаме стратегия, даваме пари на клубовете. Всеки, който желае да развива волейбол, би трябвало да получи поддръжка. И дружно да вървим напред и нагоре.

В края на съвещанието управата одобри решение за изменение и допълнение в правилника за осъществяване на държавните шампионати от Националната волейболна лига, изразяващи се главно в съответно дефиниране на понятието „ форсмажорни условия “.

За край с едноминутно безмълвие беше почетена паметта на Тодор Симов и Росен Стойков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР