България вече не поддържа черен списък на санкционираните от САЩ

...
България вече не поддържа черен списък на санкционираните от САЩ
Коментари Харесай

България сложи кръст на Магнитски

България към този момент не поддържа черен лист на глобените от Съединени американски щати за корупция и обвързваните с тях 64 компании, откри инспекция на " Сега ". Така, година откакто САЩ  Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и служебното държавно управление ги вкара в черен лист, за тях тук действително няма никакви последствия.

До тази развръзка се е стигнало след 2 дефинитивни решения на Върховния административен съд, излиза наяве от отговорите на Министерството на финансите до редакцията. И двете решения са постановени 1 юни, само че от разнообразни петчленни правосъдни състава. С тях са оповестени за оскъдни три точки от решението на кабинета за предприемане на дейности по отношение на наложените от Съединени американски щати наказания, въз основата на което беше направен черният списък. Документът трябваше да се поддържа обществено на уеб страниците на МФ и Национална агенция за приходите.

Хората и сдруженията, които попаднаха в българските черни описи, всеобщо заведоха каузи против решението на кабинета. Окончателните правосъдни актове, след които описите са свалени, са по делата на Ирена Кръстева, майката на Делян Пеевски, и на  " Интернюз 98 " ООД. В това дружество съдружници са дамата на Васил Божков Елена Динева и " Нове интернал " ЕООД, чийто едноличен притежател на капитала е Божков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР