България вече е обявена за неприятелска страна от страна на

...
България вече е обявена за неприятелска страна от страна на
Коментари Харесай

Стоянов не очаква повече заплаха за страната, след като дадем оръжие на Украйна

България към този момент е оповестена за неприятелска страна от страна на Руската федерация, тъй че министър Димитър Стоянов не чака повишение на опасността за страната ни след решението ни да окажем военна помощ на Украйна. Пред депутатите от отрасловата комисия Стоянов разяснява сбито думите на представителя на външно министерство на РФ Мария Захарова.

Основна част от въпросите към военния министър бяха свързани с последния случай на границата със умрял граничен служители на реда.

Военните по границата носят пълнители, всеки е оборудван с тактическо елече с три пълнителя, увери министър Димитър Стоянов. Той отхвърли всички спекулации, че военнослужещите, които оказват помощ на граничарите, са необорудвани.

От предходната година оградата по границата е благосъстоятелност на гранична полиция, а преди този момент за нея е са отговаряли регионалните шефове. В момента МО е изпратило 150 военни за защита на границата и 40 души за логистична поддръжка. Дали ще бъдат изпратени още военни, зависи от поръчките на Министерство на вътрешните работи.

Няма система, която да следи за целостта на преградното оборудване по границата.

Оказа се, че станциите за взаимозависимост сред Министерство на вътрешните работи и МО са несъвместими. Това е сериозен проблем, сподели Димитър Стоянов. Разговарял е към този момент с вътрешния министър Иван Демерджиев. Стана ясно още, че министърът е изискал обстоен разбор за военното съоръжение на нашата войска.

Шведски специалисти идват на оглед да видят дали има къде да се достави Грипен. Такава делегация се чака и от Франция, евентуално и от Израел. Припомняме, страната ни желае заместващи изтребители,докато дойдат нашите Ф-16. До 2030 ще имаме цялостна дарба за бойни наряди по защитата на българското небе. Военният министър сподели, че най-евтиният вид за нас са изтребители на лизинг.

Военният министър не пожела да разяснява думите на вдовицата на починалия водач Терзиев. Обвинение може да повдига единствено българската прокуратура, а българската правосъдна система е самостоятелна, акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР