България вече е на първо място в Европа по смъртност

...
България вече е на първо място в Европа по смъртност
Коментари Харесай

Първи в ЕС по смъртност: Четирима от 100 заразени с COVID-19 у нас умират

България към този момент е преди всичко в Европа по смъртност от COVID-19. Това демонстрират последните данни на 14-дневна база на Европейския център по надзор и предварителна защита на болестта.

Общият брой на изгубилите борбата с заболяването от началото на епидемията в България към този момент е 19 001. Смъртността в страната ни за последните две седмици е 55.67 умряли на 1 млн. души.

Само преди седмица с най-висока смъртност в Европейски Съюз беше Кипър, само че той в този момент е зад нас с 48,42 на 1 млн. души.
Снимка: bTV
Средният индикатор на смъртност от ковид в Европа е 12,68. Сред страните с най-ниска смъртност са Германия с 3,23, Австрия с 2,81 и Швеция с 0,87. В Лихтенщайн пък тя е нулева.

Според инфекционисти аргументите за високата смъртност у нас са сложни – ниското равнище на имунизация и огромният брой хора с съпътстващи болести.

В ефира на bTV здравният министър Стойчо Кацаров разгласи, че на всеки 100 инфектирани четирима умират по тази причина сме принудени да вземем ограничения.

Той посочи, че всички нови ограничавания са съгласувани с специалисти в региона и са допустимо най-щадящите и в това време ефикасни.

Къде, по кое време и по какъв начин се е заразил с COVID-19 Йордан Ганчев, пианистът на група " Тангра " не знае. Помни обаче неприятните моменти от лекуването.
Снимка: bTV
Инфекционистът Трифон Вълков разяснява по-тежкият сюжет на развиване на заболяването, поради който страната ни е преди всичко по смъртност в Европа. Освен дребното имунизирани, той акцентира и друга причина, че България е с максимален % население със болести в Европа.
Снимка: bTV
Единствено ускорена имунизация би трансформирала черната статистика, само че тя е трябвало да се случи през лятото.

Междувременно здравният министър разгласи, че в случай че ограниченията в този момент не сработят, следва национална карантина и въвеждане на обвързване медицинския личен състав да бъде имунизиран, преболедувал или да се тества постоянно.

„ Ако цялата страна навлезе в пурпурен сюжети, тогава ще останат да работят единствено яслите и детските градини ", съобщи Кацаров и добави, че следва работна група от здравни специалисти да дефинира възможно ли е и при кои пациенти с какви болести да се приложи трета доза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР