България вече е част от валутния механизъм ERMII (чакалнята еврозоната),

...
България вече е част от валутния механизъм ERMII (чакалнята еврозоната),
Коментари Харесай

България е приета в чакалнята на еврозоната

България към този момент е част от валутния механизъм ERMII (чакалнята еврозоната), оповестиха от Европейската централна банка.  

Заедно с нас е призната и Хърватия, предаде  OFFnews.bg. 

Този ход проправя пътя за първото разширение на еврозоната след 2015 година, когато Литва се причисли към валутния блок като 19-и негов член.

Централният курс на българския лев в " чакалня на еврозоната " е избран на 1,95583 по отношение на еврото (колкото е закрепения курс на БНБ), до момента в който централният курс на хърватската куна е избран на 7,53450.

Европейската комисия приветства решението за включването на българския лев и хърватската куна в механизма ERM II, както и решението на Съвета на гуверньорите на Европейската централна банка за по-близко съдействие с двете страни, което бележи влизането им в банковия съюз.

" Решението съставлява крайъгълен камък в напъните на България и Хърватия за присъединение към еврозоната. Сега двете страни би трябвало да вземат участие в механизма без съществено напрежение и най-много без да девалвират главния курс на своята валута по отношение на еврото по лична самодейност, най-малко две години преди да могат да се причислят към еврото. Комисията ще продължи да предизвиква и поддържа напъните на българските и хърватски управляващи да завършат процеса по присъединение към еврозоната ", се споделя в изказването на Комисията.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР