България въвежда временна забрана за влизането на хора и превозни

...
България въвежда временна забрана за влизането на хора и превозни
Коментари Харесай

България временно забрани влизането от Турция

България вкарва краткотрайна възбрана за влизането на хора и транспортни средства от Турция, която ще продължи от среднощ до понеделник.

Мярката е наложена със заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и важи за граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово - Хамзабейли, Капитан Андреево - Капъкуле, Малко Търново.

Изключение се позволява за тежкотоварни коли, транспортни средства със специфичен режим на придвижване или пренасящи хора, които се нуждаят от лекуване, както и коли, изпълняващи филантропични задачи.

“Отправихме предизвестие към българите да не пътуват при своите родственици в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега още веднъж го вършим и при започване на Рамазана. Дори след отпадането на възбраната жителите, пътуващи сред България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете страни при всяко прекосяване на границата “, сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя организира телефонен диалог с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, с който разиска въвеждането на тези краткотрайни ограничения, които са в полза на жителите и на двете страни, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР