България Васил Грудев: Ще отстраня кърлежите от системата Изпълнителният директор

...
България Васил Грудев: Ще отстраня кърлежите от системата Изпълнителният директор
Коментари Харесай

Васил Грудев: Ще отстраня кърлежите от системата

България Васил Грудев: Ще отстраня " кърлежите " от системата Изпълнителният шеф съобщи, че към този момент има уволнени четирима чиновници на фонд " Земеделие " 13 август 2019, 15:22  Васил Грудев: Ще отстраня Източник: БГНЕС
овият изпълнителен шеф на Държавен фонд "Земеделие " Васил Грудев съобщи подготвеност да в профил "кърлежите от системата ", откакто ги разпознава и посочи, че към този момент има уволнени четирима чиновници на фонд "Земеделие " заради подозрения в безкористното осъществяване на служебните им отговорности - най-високо стоящият е шеф на отдел.

"Познавам огромна част от дефектите в системата, което няма да е добре за неприятните герои “, съобщи шефът на Държавен фонд "Земеделие " Васил Грудев в изявление за БНР.

Той изясни, че за него разликата сред неприятни и положителни герои е дали "са част от системата със смислени дейности, или са кърлежи, които се прилепват към избрани финансови потоци и се пробват да изсмукват тези потоци, не там, за където са предопределени ".

Грудев даде обещание, че ще се постарае да се усвоят всички евросубсидии макар закъсненията, направени от предходната администрация на фонд "Земеделие ". По програмата за най-малките аграрни производители обаче няма да се усвоят напълно финансовите средства до края на годината.

"Рисковете към края на годината са такива, че с цел да се оправим с тях, ще би трябвало да правим заплащания със средства от Програмата и на част от площните ограничения, тези които се финансират от Програмата за развиване на селските региони ", посочи Васил Грудев.

Директорът на фонд "Земеделие " даде обещание, че най-късно до девет месеца ще навакса забавеното финансиране на планове по другите ограничения на европрограмите.

Васил Грудев оглави Държавна фирма "Земеделие " на 19 юли.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР