България Върнаха в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лв.

...
България Върнаха в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лв.
Коментари Харесай

Върнаха в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лв. от клиенти

България Върнаха в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лева от клиенти Невена Й. беше пусната под домакински арест  Василена Василева 2 юни 2020, 15:53  Върнаха в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лева от клиенти Източник: iStock Photos/Getty Images
пелативният съд във Варна върна в ареста банковата служителка, упрекната в длъжностно заграбване на над 1 млн. лв.. Магистратите анулираха решението на сътрудниците си от Окръжния съд, с което Невена Й. беше пусната под домакински арест , оповестиха от пресцентъра на съда.

Оставиха зад решетките банкерката, присвоила над 1 млн. лв.

На 22 май първата инстанция е заменила задържането под стража на Невена Й. с домакински арест с електронно наблюдаване. Прокуратурата стачкува този правосъден акт. Днес състав на Апелативен съд-Варна почете митинга.

Според обвиняването банковата служителка е отклонила над 1 038 900 лева от сметки на инвеститори. Жената изпращала парите по пощальон на мъж от Монтана, с който поддържала връзка единствено по интернет.

Измама: "Банкерка " дава обещание заем против сума пари

Според обясненията ѝ пред проверяващите желала да му помогне да реши финансовите си проблеми с лихвари. Виртуалният ѝ другар Сергей М. също е притеглен към наказателна отговорност - за машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай.

Представителят на Апелативната прокуратура уточни през днешния ден, че смята определението на Окръжния съд за противоречащо на закона. Въпреки неналичието на предишна съдимост, обвинената е демонстрирала продължителна незаконна активност. В хода на следствието се събират данни за още по-големи параметри и активност на действията й, обясниха от държавното обвиняване. Достъп до електронно устройство или интернет при по този начин възведеното обвиняване може да помогне на Невена да продължи незаконната предприемчивост или да осуети следствието.

Марковски за банкерката от Варна: Парите са скрити

Адвокатите на банковата служителка показаха тезата ѝ, че е била подлъгана и подведена. Те оспориха мнението на прокуратурата, че укритите суми могат да попаднат в нейно притежание, с аргумента, че тя не знае къде са парите. Вече 6 месеца след задържането си дамата спомага на следствието и не се опълчва на осъществяването на процесуално-следствени дейности. Защитата удостовери, че няма заплаха Невена да се укрие или извърши ново закононарушение.

Чрез видеовръзка обвинената изиска домакински арест.

След като се срещна с материалите по делото и изслуша страните в намерено съвещание, Апелативният съд заключи, че проверяваното определение на първата инстанция е незаконосъобразно. Окръжният съд е приел авторството на действието, само че не е указал въз основа на какви обстоятелства е стигнал до извода, че е отпаднала заплахата Невена да извърши закононарушение. Именно този риск беше подложен на по-обстоен разбор от въззивната инстанция.

Той се извежда от предмета на закононарушението – длъжностно заграбване в изключително огромни размери. Освен това, остава неизяснено къде и в чие притежание са изчезналите средства, каква е ориста им след присвояването. Затова може да се направи извод, че заплахата от ново закононарушение е действителна, стимулира се правосъдният състав.

Виртуалният ухажор твърди, че е получил единствено 15 000 лева

За повторно Окръжен съд - Варна дефинира домакински арест за Невена Й. и за повторно горната инстанция анулира правосъдния акт за това.

Настоящото определение, което анулира мярката "домашен арест " по отношение на упрекнатата в длъжностно заграбване Невена Й., не предстои на обжалване.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: банкерка дело варна арест .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Вижте по какъв начин ще се храним в заведенията за хранене на закрито  1 Създават ли се неправилни публични настройки към влизането ни в Еврозоната  1 Около 700 000 души в потребност са били подкрепени от фонд против COVID-19  1 Хотелите в Гърция не бързат да отворят --> Пaрите ни  Вижте по какъв начин ще се храним в заведенията за хранене на закрито Вижте по какъв начин ще се храним в заведенията за хранене на закрито  Създават ли се неправилни публични настройки към влизането ни в Еврозоната Създават ли се неправилни публични настройки към влизането ни в Еврозоната  Около 700 000 души в потребност са били подкрепени от фонд против COVID-19 Около 700 000 души в потребност са били подкрепени от фонд против COVID-19  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  Служители на Фейсбук на митинг против Зукърбърг Служители на Фейсбук на митинг против Зукърбърг  Тревога, хиляди скотски типове бягат към полюсите Тревога, хиляди скотски типове бягат към полюсите  <br> Когато Индия се надигна против английската корона <br>
Когато Индия се надигна против английската корона
Последни  Върнаха в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лева от клиенти Върнаха в ареста банкерката, присвоила над 1 млн. лева..  Пуснаха под гаранция от 15 000 лева обвинен по делото против Божков Пуснаха под гаранция от 15 000 лева обвинен по делото...  Mercedes-Benz 450 SEL 6,9 Студени досиета: една от най-емблематичните S-класи  Осъдиха възпитаник от Варна, умъртвил татко си, с цел да отбрани себе си и майка си Осъдиха възпитаник от Варна, умъртвил татко си, с цел да отбрани...  Борисов даде обещание 600 хиляди лв. помощ за Рилския манастир Борисов даде обещание 600 хиляди лв. помощ за Рилския манастир  Визия за София - 24 цели Визия за София - 24 цели  Красимир Каракачанов Каракачанов за братя Бобокови: Срещали сме се на...  Откраднаха огромна сума пари от компания за търговия с медикаменти в Плевен Откраднаха огромна сума пари от компания за търговия с...  Патолозите: Джордж Флойд е погубен Патолозите: Джордж Флойд е погубен  Какво ти би трябвало в един смарт телефон?
Създадено за A1
Какво ти би трябвало в един смарт телефон?  Русия разгласи, че има метод за лекуване на COVID-19 Русия разгласи, че има метод за лекуване на COVID-19  Apple iPhone SE Apple пуска " значими ъпдейти за сигурността " на iOS и...  Наско Сираков Сираков: Собственик съм на 86,6% от " Левски "  Изглед от брега при с. Тюленово Сигналът от Тюленово: Майката разписва, синът строи  Дрифт в мола, млад мъж остана без брошура (видео) Дрифт в мола, млад мъж остана без брошура (видео)  Кметът на Червен бряг: Боклукът е на труднодостъпно място Кметът на Червен бряг: Боклукът е на труднодостъпно...  Специализираната прокуратура откри и иззе от офисите на обвинения Васил Божков голям брой нови предмети с белезите на културно-исторически полезности Иззеха голям брой полезности от офиса на Васил Божков  Расисти ли са служителите на реда в Съединени американски щати? Расисти ли са служителите на реда в Съединени американски щати?  Проф. Тодор Кантарджиев Кантарджиев: От щаба не се забавляваме с епидемията  Почитаме паметта на Ботев и починалите за свободата на България Почитаме паметта на Ботев и починалите за свободата на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Кино. Прожекцията свършва, лампите светват. За изненада се оказва, че брачен партньор и брачна половинка са стояли един до различен без да знаят. Жената незабавно се развиква:… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Веган-майката Елизабет Янева: живот на цялостни обороти  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки) Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки)  Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро  Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Водещи вести  Тръмп: Изпращам хиляди тежко въоръжени бойци Тръмп: Изпращам хиляди тежко въоръжени бойци  Наско Сираков Сираков: Собственик съм на 86,6% от " Левски "  Русия разгласи, че има метод за лекуване на COVID-19 Русия разгласи, че има метод за лекуване на COVID-19  Проф. Тодор Кантарджиев Кантарджиев: От щаба не се забавляваме с епидемията  Красимир Каракачанов Каракачанов за братя Бобокови: Срещали сме се на рождени дни и фамилни мероприятия  Расисти ли са служителите на реда в Съединени американски щати? Расисти ли са служителите на реда в Съединени американски щати?  Почитаме паметта на Ботев и починалите за свободата на България Почитаме паметта на Ботев и починалите за свободата на България  Елизабет Янева Веган-майката Елизабет Янева: живот на цялостни обороти  Изглед от брега при с. Тюленово Сигналът от Тюленово: Майката разписва, синът строи
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР