България Вандали оскверниха пещерата Магурата Полицията проверява случая, а от

...
България Вандали оскверниха пещерата Магурата Полицията проверява случая, а от
Коментари Харесай

Вандали оскверниха пещерата „Магурата”

България Вандали оскверниха пещерата „ Магурата ” Полицията ревизира случая, а от община Белоградчик оповестиха, че ще опитат да слагат камери  Николай Киров 16 май 2019, 21:10
андали надраскаха стена в историческата пещера „ Магурата”. Посетители са написали имена - Ради, Павчо и Антов, оповестява NOVA.

Никой не е видял по кое време и от кого са направени надписите. Снимка с надрасканата стена в пещерата се появи в обществените мрежи. На нея ясно се вижда, че надписите са направени в галерията с праисторически рисунки на ловни подиуми.

В началото на седмицата от музея в Белоградчик създали инспекция, само че вандалските надписи били отстранени. Сега на стената е забележим белегът от тяхното изтриване.

„ Най-важното е, че няма провали. Може би има някакви леки следи, надалеч от рисунките, само че очевидно е драснато с ръка и по-късно е замазано”, разяснява кметът на Белоградчик Борис Николов.



Само от началото на годината пещерата е посетена от над 7000 туристи. Това обаче не е първият сходен случай. По стените има още драсканици, които се намират на сантиметри от праисторическите рисунки.

Полицията ревизира случая. От Община Белоградчик оповестиха, че ще опитат да слагат камери в залата с рисунките.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР