България Валери Симеонов е новият зам.-председател на НС От ДПС

...
България Валери Симеонов е новият зам.-председател на НС От ДПС
Коментари Харесай

Валери Симеонов е новият зам.-председател на НС

България Валери Симеонов е новият зам.-председател на Народно събрание От Движение за права и свободи напуснаха пленарната зала 20 ноември 2019, 10:16  Валери Симеонов е новият зам.-председател на Народно събрание Източник: БГНЕС
идерът на НФСБ Валери Симеонов бе определен за зам.-председател на 44-тото Народното събрание.

"За " избора му гласоподаваха 118 народни представители, "против " – 6, "въздържали се " – 6, с което предлагането бе признато, показва Агенция "Фокус ".

Проектът на решение е импортиран през вчерашния ден от съпредседателите на ПГ на "Обединени патриоти " и бе включен през днешния ден в дневния ред на Народното събрание.

При оповестяването на точката ПГ на Движение за права и свободи напуснаха пленарна зала и не участваха нито в дебатите, нито в гласуването.

"За разлика от Движение за права и свободи, ние от "Атака " няма да излезем от залата. Няма да напуснем. Оставаме да кажем това, което имаме - че това овакантяване е един привиден спор със Симеонов и НФСБ за неговото легитимиране. Това, което става през днешния ден с предлагането му за избиране за зам.-председател на Народно събрание, е разумно предложение на всичко това, което се правеше през последните месеци “, сподели пък депутатът от "Атака " Павел Шопов.

Симеонов разяснява

Поведението на "Атака " и Движение за права и свободи по отношение на кандидатурата ми за зам.-председател на Народното събрание е един тип номинация, сподели водачът на НФСБ пред публицисти.

Той уточни, че не се тормози от реакцията на Движение за права и свободи и на "Атака ".

"Познавам доста добре както Атака. Те са предвидими с тяхната реакция, по този начин и Движение за права и свободи ".

На въпрос дали не е отчаян от реакциите на двете обединения, Симеонов съобщи, че от тях не е очаквал позитивна реакция. "Да не би вие да сте очаквали Движение за права и свободи да ме поддържат ", уточни още Симеонов.

"Очаквайте забавен текст, обвързван с контрола на подправените болничните ",

заяви Валери Симеонов и уточни, че откакто министър-председателят декларира, че няма да има предложение за болничните, значи няма да има.

Борисов: Темата за болничните няма да бъде вкарвана в Народното събрание

"Ние сме коалиция от две политически сили. Така че по-скоро няма да има. Няма да се откажем толкоз елементарно. Ще има забавен текст, очаквайте в тази посока ", сподели той и добави, че текстът още веднъж ще е общ.

Според него не е редно политиците да се вършат, че не виждат отрицателния развой на злоупотреби с медицински удостоверения, с болнични. На въпрос дали е било неточност първичната концепция да не се заплаща първия ден от болничните, Симеонов съобщи, че това е било решение на политическия съвет на обединението.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР