България в следващите 2 години няма да може да е

...
България в следващите 2 години няма да може да е
Коментари Харесай

Даниел Митов: В следващите 2 години България няма да може да е независима от руския газ

България в идващите 2 години няма да може да е напълно неазвисима от съветския газ, само че би трябвало да се върви в тази тенденция, с цел да се обезпечават оптимален брой други възможности. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред Българска национална телевизия.

По думите му Москва не може едностранно да изисква заплащане с рубли по силата на подписаните контракти. Русия не може да си разреши да спре продажбата на газ, тъй като съветският бюджет е подвластен от износа на петрол и природен газ. " Каквото и да приказва господин Путин, това няма по какъв начин да стане, никой не може да му заплаща в рубли и не може да спре износът на газ за Европа ", разяснява Митов.

Gemcorp от дълго време са свързани с съветски капитали, по тази причина и от групата на ГЕРБ-СДС са предложили анкетна комисия, която да проверява случая. " Ние в никакъв случай не сме отказвали анкетна комисия по искане на опозицията ", разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС.

" Срам е, че България не оказва помощ военно-технически на Украйна, една от опорките на Кремъл е, че по този метод влизаме директно във войната ", разяснява още Митов.

За гласуването за шеф на Българската национална банка групата на ГЕРБ-СДС занапред ще вземе решение.

Според Митов сегашният конструкт на обединението основава рецесии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР