България В Симеоновград: От черна вода до никаква през лятото

...
България В Симеоновград: От черна вода до никаква през лятото
Коментари Харесай

В Симеоновград: От черна вода до никаква през лятото

България В Симеоновград: От черна вода до никаква през лятото 12 години хората в Симеоновград имат проблеми с водата. А през летните месеци казусът става още по-тежък 12 август 2019, 09:55 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Задължителен паспорт на колата, какъв брой ще ни коства
Задължителен паспорт на колата, какъв брой ще ни коства
 В Симеоновград: От черна вода до никаква през лятото
В Симеоновград: От черна вода до никаква през лятото
 Мъж влезе в
Мъж влезе в " Болата " с джипа си, с цел да си изтегли лодката
 Диво прасе атакува и рани екскурзиант в Стара планина
Диво прасе атакува и рани екскурзиант в Стара планина
 Внимание, рисково горещо в понеделник
Внимание, рисково горещо в понеделник
 Бебе делфинче умря в делфинариума във Варна
Бебе делфинче умря в делфинариума във Варна
 Борисов: И без
Борисов: И без " Фолксваген " си направихме голяма реклама
 Каракачанов: Законът за доброволната военна работа е подготвен
Каракачанов: Законът за доброволната военна работа е подготвен

12 години водата в Симеоновград е неразрешена за пиянство. През последните дни обаче вода няма даже и в чешмите.

Тя стопира постоянно, а след прекъсването, дни наред тече черна. Ако казусът е от дълго време, той става още по-тежък в летните месеци и в жегата.

"При 40 градуса температура нямаме вода. Има дребни деца, възрастни хора, а водоноската е празна. Осигурена е една водоноска за целия град”, разяснява за "Здравей, България " по NOVA жена от града.

"От името на предприемчив комитет изпратихме тъжба до всички държавни институции. След отговор от президентството сложиха водоноска. Тя е 1 200 литра и би трябвало да обслужва 6 000 души, което е невероятно ", разяснява друга пострадала.

"Наложи се да донесем водоноска поради качеството на водата. Установиха се отклонения по индикатор манган и се наложи да я донесем. Месеците юли и август са най-горещите, употребява се оптимално количество вода. Водоноската към този момент е празна, само че ще я напълним. Въпрос на организация е”, сподели гл. инженер Никола Каракехайов.

По думите му в понеделник ще бъде разгласен режим на водата след заповед на кмета.

"Говори се, че няма и задоволително вода в кладенците. Ако е по този начин – ще разглася режим на водата, само че наложително би трябвало да ме уведомят по кое време, какъв брой и какъв е дебитът и ще може ли да се зарежда градът. След това ще можем да създадем график, съгласно който водата да е оптимално заслужено разпределена ", съобщи кметът на Община Симеоновград Милена Рангелова.

В края на юли хората в Симеоновград желаеха среща с ВиК и с общината. Те описаха, че от всеобщия митинг преди 4 години няма смяна със положението на водата. Отправени са няколко сондажа, само че не е открит задоволителен дебит на водата. Остава само решение - пречиствателна станция, която обаче е извънредно скъпа.

"Следващият стадий е пречиствателна станция и отчасти замяна на трасето след пречиствателната станция, а даже да се построят нови сондажи, те ще бъдат омангарени, тъй като в долното поречие на Марица има манган ", изясни тогава шефът на ВиК-Хасково - Тодор Марков.

"Преди доста години водихме преписка с Министерство на регионалното развитие. Възстановихме настояванията за пречиствателна станция за обезманганяване на водата. Хората имат потребност от нея и са прави в настояванията си. Единственият вид е да бъдат провиснал милиони от Министерството на районното развиване и благоустройството за пречиствателната станция ", изясни тогава кметът на Община Симеоновград.



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: вода Симеоновград .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Каракачанов: Законът за доброволната военна работа е подготвен Каракачанов: Законът за доброволната военна работа е подготвен  Фотограф добави Фотограф добави " специфична усмивка " на бебета и ето резултата  <br> Любимата <strong> диета </strong> на звездите може да е рискова за здравето <br>
Любимата диета на звездите може да е рискова за здравето
 Езерото Инле - едно от най-вълшебните места на света Езерото Инле - едно от най-вълшебните места на света  1 Порасналите деца на филмите от 90-те (СНИМКИ)  1 Кой е идеалният плод за твоята зодия? (ВИДЕО)  1 Деколтето на Пенелопе Крус събра погледите в Лондон (СНИМКИ)  1 Изпратете името си на Марс --> АКЦЕНТИ  Порасналите деца на филмите от 90-те (СНИМКИ) Порасналите деца на филмите от 90-те (СНИМКИ)  Кой е идеалният плод за твоята зодия? (ВИДЕО) Кой е идеалният плод за твоята зодия? (ВИДЕО)  Деколтето на Пенелопе Крус събра погледите в Лондон (СНИМКИ) Деколтето на Пенелопе Крус събра погледите в Лондон (СНИМКИ)  Изпратете името си на Марс Изпратете името си на Марс Последни  <p>Задължителен паспорт на колата, какъв брой ще ни струва</p> Задължителен паспорт на колата, какъв брой ще ни коства  В Симеоновград: От черна вода до никаква през лятото В Симеоновград: От черна вода до никаква през лятото  <p>Daimler с санкция до 1 милиарда евро за мръсни дизели</p> Daimler с санкция до 1 милиарда евро за мръсни дизели  Майли Сайръс След по-малко от година брак, Майли и Лиъм се разделиха  Мъж влезе в Мъж влезе в " Болата " с джипа си, с цел да си изтегли...  <p>Борисов разисква хъб &bdquo;Балкан&rdquo; с Медведев</p> Борисов разисква хъб „ Балкан” с Медведев  <p><strong>Диво прасе</strong> атакува и рани <strong>турист</strong> в Стара планина</p> Диво прасе атакува и рани екскурзиант в Стара планина  <p>Нов пожар избухна край Атина</p> Нов пожар избухна край Атина  <p><strong>Софийският апартамент</strong>, в който човек може да се влюби (СНИМКИ)</p> Софийският апартамент, в който човек може да се влюби...  Поля Иванова Лице на вярата или черно пиле: Поля, която прави...  Apple iPhone Apple ще предлага iPhone за доброжелателни хакери  Валенсия, Испания Как туризмът във Валенсия прогонва локалните от домовете...  <p><span style= Легендарният Ал Пачино и 10 функции, които в никакъв случай...  <p>Внимание, рисково горещо в понеделник</p> Внимание, рисково горещо в понеделник  Фейсбук ще предложи и платформа за вести Фейсбук ще предложи и платформа за вести  Бебе делфинче умря в делфинариума във Варна Бебе делфинче умря в делфинариума във Варна  Случай на антракс в Северна Македония Случай на антракс в Северна Македония  Над 50 пожара бушуват в Гърция, горят и Канарските острови Над 50 пожара бушуват в Гърция, горят и Канарските...  На фотографията: Боинг 787 Падащи елементи от Боинг 787 повредиха коли и къщи  Фотограф добави Фотограф добави " специфична усмивка " на бебета и ето... Всичко от през днешния ден Виц на деня Служител на компания получава заплата и ядосано споделя на касиера: - Дали сте ми с 20 $ по-малко! - Правилно, по тази причина пък предния път ви… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Усмивката, след която светът не свърши. Но опустя  Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 година   - спомен за един прелестен артист  Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция  Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята Водещи вести  <p>Нов пожар избухна край Атина</p> Нов пожар избухна край Атина  Поля Иванова Лице на вярата или черно пиле: Поля, която прави детство  <p><span style= Легендарният Ал Пачино и 10 негови функции, които в никакъв случай няма да забравим  <p><strong>Софийският апартамент</strong>, в който човек може да се влюби (СНИМКИ)</p> Софийският апартамент, в който човек може да се влюби (СНИМКИ)  <p>Daimler с санкция до 1 милиарда евро за мръсни дизели</p> Daimler го грози санкция до 1 милиарда евро за мръсни дизели  Apple iPhone Apple ще предлага iPhone за доброжелателни хакери  Валенсия, Испания Как туризмът във Валенсия прогонва локалните от домовете им  <p>Борисов разисква хъб &bdquo;Балкан&rdquo; с Медведев</p> Борисов разисква хъб „ Балкан ” с Медведев  Майли Сайръс След по-малко от година брак, Майли и Лиъм се разделиха  Фейсбук ще предложи и платформа за вести Фейсбук ще предложи и платформа за вести  Случай на антракс в Северна Македония Случай на антракс в Северна Македония
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР