България в състав Антон Синапов, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и

...
България в състав Антон Синапов, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и
Коментари Харесай

Мъжката ни щафета зае 12-о в Руполдинг

България в състав Антон Синапов, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Красимир Анев приключи на 12-о място в щафетата на 4 по 7,5 км от Световната купа по биатлон в немския зимен център Руполдинг. Биатлонистите ни употребява 12 спомагателни патрона, само че финишираха без наказателна обиколка.

Състезанието бе извоювано от четворката на Норвегия. Водени от водача в генералното класиране за сезона Йоханес Тингес Бьо те използваха 8 спомагателни патрона и не влязоха в наказателна обиколка. На последния пост Бьо употребява три спомагателни патрона във втората си пукотевица и излезе от стрелбището на 1.2 секунда зад представителя на домакините Бенедикт Дол, само че по последна обиколка бе безапелационен и пресече финала с задатък от 13.5 секунди пред международния първенец.

На второ място остана тимът на Германия на 13.5 секунди с 6 спомагателни патрона и без наказателна обиколка.

На трета позиция финишира Франция с огромната си звезда Мартен Фуркад. " Петлите " се подредиха на 26.2 секунди зад спечелилите с 9 спомагателни патрона и без наказателна обиколка.

Състезанието беше по-емоционално за олимпийския първенец с щафетата на Германия от 2006 година Михаел Рьош, за който това беше финален старт в кариерата. В момента Рьош се състезава за Белгия.

" Беше като филм от живота ти, преди да умреш. Толкова съм признателен за всичко и виждам с вяра към бъдещето ", сподели през сълзи Рьош, който завоюва точно в Руполдинг първата от четирите си победи за Световната купа преди 13 години.

В класирането за Световната купа при щафетите води Норвегия със 150 точки, пред Русия със 140 и Швеция със 138 точки. България заема 15-а позиция със 77 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР