България В Перник протест и молебен с жълти жилетки, искат

...
България В Перник протест и молебен с жълти жилетки, искат
Коментари Харесай

В Перник протест и молебен с жълти жилетки, искат оставки

България В Перник митинг и молебен с жълти жилетки, желаят оставки Жители на града проведоха шествие с жълти жилетки  Ива Ваташка 29 декември 2019, 14:18  В Перник митинг и молебен с жълти жилетки, желаят оставки
В Перник митинг и молебен с жълти жилетки, желаят оставки
 Най-важните политически събития в България за 2019 година
Най-важните политически събития в България за 2019 година
 Сняг през днешния ден, какво ще е времето на Нова година
Сняг през днешния ден, какво ще е времето на Нова година
 Три коли катастрофираха на пътя София - Варна
Три коли катастрофираха на пътя София - Варна
 Общинският съвет в Пловдив гласоподава покачване на такса боклук
Общинският съвет в Пловдив гласоподава покачване на такса боклук
 Павел Върба: „ Лудогорец ” е кралят на българското състезание
Павел Върба: „ Лудогорец ” е кралят на българското състезание
 2 хиляди лв. за Нова година във Велинград, 13 хиляди за СПА
2 хиляди лв. за Нова година във Велинград, 13 хиляди за СПА
 Застудява, къде ще вали сняг
Застудява, къде ще вали сняг

ерник още веднъж излезе на митинг с искане да бъдат разкрити виновниците за безводието в града и решение на казуса в най-кратки периоди, съобщи БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА В ПЕРНИК В ГАЛЕРИЯТА

Гражданите скандират „ Искаме вода! “ и „ Оставка “ и вървят по основната улица в града, с цел да стигнат до храма „ Св. Иван Рилски “. В него те ще се помолят за дъжд и сняг, тъй като не виждат различен излаз от филантропичната рецесия в Перник. Участниците в гражданското шествие желаят оставките на министрите Петя Аврамова и Нено Димов, а също по този начин някогашният кмет Вяра Церовска да бъде подведена под правосъдна отговорност. Протестът е подсилен и от поданици на прилежащите селища.

Водната рецесия

Перник е на воден режим от 18 ноември. Заради фрапантното понижаване на водата в язовир „ Студена” и доближаването до мъртвия му размер на 21 декември в града бе оповестено бедствено състояние. От 28 декември то е удължено с още 30 дни.

Тази седмица се появи и информация за разпространяване на заразни заболявания поради неприятното качество на питейната вода и нейната липса. Последните разбори на здравните управляващи демонстрират, че във взетите проби няма данни за ешерихия коли.

Резултати от пробите: Няма бактерии във водата в Перник

Прокуратурата стартира следствие на длъжностни лица от общинската и регионалната администрация за това, че в интервала 2017 – ноември 2019 година не са положили задоволително грижи, надлежно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в Община Перник и за стопанисването на водния запас в бент. “Студена “. Разследването се води за занемареност. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще се срещне на 6 януари с основния прокурор Иван Гешев, с цел да разбере до каква степен е стигнало следствието.
В Перник митинг и молебен с жълти жилетки, желаят оставки  митинг Перник  митинг Перник  митинг Перник  митинг Перник
Икономическа полиция ревизира кой е източил водата в Перник

На последното за годината съвещание на Министерски съвет Бойко Борисов изиска всички ВиК сдружения да преминат към едно общо държавно. В Перник ще стартира създаване на нов магистрален тръбопровод, по който ще са инсталирани сензори, с цел да се избегне кражба на вода.

Търсят голям теч в Перник, кметът: Не е кражба

За преодоляване на рецесията в града са командировани министри и началници на разнообразни институции, които имат отношение по водната инфраструктура.

Мерки

От на следващия ден стартират действителните действия по създаване на нов утаител на пречиствателната станция за питейни води на Перник, заяви заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков. По думите му това ще докара до по-добро качество на подаваната към Перник вода и ще подсигурява потреблението на водата и от мъртвия размер на язовир "Студена ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Бедствено състояние и нов воден режим в Перник от на следващия ден

Мярката се постанова и тъй като поради преваляванията в язовира влиза по-мътна вода, уточни министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той посочи, че към този момент са почистени няколко водни канала, по които да влиза по-сериозен приток към "Студена ".

По тематиката  Полиция нахлу в „ Стомана ” – Перник Полиция нахлу в „ Стомана ” – Перник  Сблъсъци с полицията в Перник Сблъсъци с полицията в Перник  Това са новите цени на водата в България от 1 януари Това са новите цени на водата в България от 1 януари  Къде се губи водата на Перник – стартира проучване Къде се губи водата на Перник – стартира проучване

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ива Ваташка Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара  1 Какви рискове крият лесните заеми  1 Няма да заявяваме покупката на парцел в общината  1 Вижте новите правила за продажба на винетки  1 Колко постоянно пие бира българинът --> Пaрите ни  Какви рискове крият лесните заеми Какви рискове крият лесните заеми  Няма да заявяваме покупката на парцел в общината Няма да заявяваме покупката на парцел в общината  Вижте новите правила за продажба на винетки Вижте новите правила за продажба на винетки  Колко постоянно пие бира българинът Колко постоянно пие бира българинът Не пропускай  Самолет с близо 100 души падна върху къща, починали Самолет с близо 100 души падна върху къща, починали  Затвориха Босфора, голям транспортен съд се блъсна в брега Затвориха Босфора, голям транспортен съд се блъсна в брега  <br> Принц <strong> Уилям и децата трогнаха </strong> света със фотография <br>
Принц Уилям и децата трогнаха света със фотография
 <br> В Канада отстраниха сцената с от, той реагира <br>
В Канада отстраниха сцената с от, той реагира
Последни  В Перник митинг и молебен с жълти жилетки, желаят оставки В Перник митинг и молебен с жълти жилетки, желаят...  <p><span style= Кайли Дженър подари диамантен пръстен на 1-годишната...  Започна замяна на пандизчии сред ДНР, ЛНР и Украйна Започна замяна на пандизчии сред ДНР, ЛНР и Украйна  41 станаха жертвите на тайфуна във Филипините 41 станаха жертвите на тайфуна във Филипините  Най-важните политически събития в България за 2019 година Най-важните политически събития в България за 2019 година  Конте: Русия и Турция, а не Европейски Съюз, дефинират какво се случва в Либия Конте: Русия и Турция, а не Европейски Съюз, дефинират какво се...  <p><strong>Лунички</strong>, бръчки и доста усмивки &ndash; <strong>звездите без грим </strong>през 2019 г.</p> Лунички, бръчки и доста усмивки – звездите без...  Нападение в жилището на американски равин, има ранени Нападение в жилището на американски равин, има ранени  Сняг през днешния ден, какво ще е времето на Нова година Сняг през днешния ден, какво ще е времето на Нова година  <p><strong>15 съвета</strong>, които ще ни оказват помощ да предпазим <strong>кучето си</strong> през зимата</p> 15 съвета, които ще ни оказват помощ да предпазим кучето си...  Виртуалната клавиатура SelfieType на Samsung Samsung приготвя виртуална селфи клавиатура  Малък аероплан се разруши в Луизиана, петима починаха Малък аероплан се разруши в Луизиана, петима починаха  Пациентка избухнала в пламъци при интервенция, намеси се министър Пациентка избухнала в пламъци при интервенция, намеси се...  Три коли катастрофираха на пътя София - Варна Три коли катастрофираха на пътя София - Варна  <p><strong>10 знака</strong>, че си <strong>най-важното </strong>нещо в живота на твоя партньор</p> 10 знака, че си най-важното нещо в живота на твоя...  <p>Няма бактерии във водата в Перник. Борисов: Виновните&nbsp;&nbsp;трябва да получат наказание</p> Няма бактерии във водата в Перник. Борисов:...  Оливер Спасовски Македония ще посрещне новата година с нов министър председател  Пловдив Общинският съвет в Пловдив гласоподава покачване на такса...  Шафранът - златна мина за България Шафранът - златна мина за България  Първият рап реализатор с концерт на най-престижната сцена в България, с шоуто си „ Опознай Ицо преди да съдиш <a href=хазарта “. " /> Ицо Хазарта с впечатляващо шоу в НДК Всичко от през днешния ден Виц на деня Професор седи зад бюрото вкъщи си и трескаво приготвя следващия теоретичен отчет. - Скъпа, да си ми виждала някъде молива? - пита по едно… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Откриха монумент на Капитан Петко челник в Борисовата градина  Хемингуей предлага: Книгите, които да прочетем  Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света  Тайната на положителния самун и препоръките по какъв начин да го съхраняваме  Френско списание от 30-те: София съвсем не е балкански град  Маги Джанаварова за „ Маскираният артист “: Най-много ме разсмя съмнение, че съм Геро Най-много ме разсмя догатката... Водещи вести  Конте: Русия и Турция, а не Европейски Съюз, дефинират какво се случва в Либия Конте: Русия и Турция, а не Европейски Съюз, дефинират какво се случва в Либия  41 станаха жертвите на тайфуна във Филипините 41 станаха жертвите на тайфуна във Филипините  Нападение в жилището на американски равин, има ранени Нападение в жилището на американски равин, има ранени  <p><strong>Лунички</strong>, бръчки и доста усмивки &ndash; <strong>звездите без грим </strong>през 2019 г.</p> Лунички, бръчки и доста усмивки – звездите без грим през 2019 година  <p><span style= Кайли Дженър подари диамантен пръстен на 1-годишната си дъщеря
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР