България в най-рисковата група за разпространение на Covid-19 сред страните-членки,

...
България в най-рисковата група за разпространение на Covid-19 сред страните-членки,
Коментари Харесай

България се оказа сред най-рисковите държави за разпространение на коронавируса


България в най-рисковата група за разпространяване на Covid-19 измежду страните-членки, сочи оповестената последна оценка на риска на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. 

Директорът на Центъра Андреа Амон заяви, че има три групи - с невисок, сдържан и висок риск. Последната група тя изясни по този начин:

" Последната група са страни със мощно притеснителни трендове. В тях ние виждаме повишен брой на старите случаи, повишаване на съотношението на приети в болница и остри случаи, което евентуално се дължи на това покачване. В тези страни се следи и нарастване на оповестените смъртни случаи. Там рискът е висок, изключително за уязвимите хора ".  

В оценката се показва, че повишаването на оповестените смъртни случаи се следи от 13-ти септември в България , Хърватия, Чехия, Унгария, Малта, Румъния и Испания.

" В някои райони на тези страни здравното застраховане към този момент е под напън, с висок % претовареност на леглата в лечебните заведения и интензивните отделения и високо равнище на отмалялост измежду здравните служащи ", се акцентира в документа.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР