България в Източна Европа в понеделник премина в категорията с

...
България в Източна Европа в понеделник премина в категорията с
Коментари Харесай

САЩ: България е в Covid ниво 4, най-висок риск - да се избягва

България в Източна Европа в понеделник мина в категорията с най-голям риск в листата на Съветите за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати за пътувания за дестинации по целия свят, оповестява СиЕнЕн.

България мина в категория равнище 4 .

Дестинациите, които попадат в категория " Много високо равнище на Covid-19 " от равнище 4, са имали повече от 500 случая на 100 000 поданици през последните 28 дни, съгласно критериите на CDC.

Хората би трябвало да заобикалят пътуванията до места, избрани с уведомление " Ниво 4 ", предлага CDC. Всеки, който би трябвало да пътува, първо би трябвало да бъде изцяло имунизиран, поучава организацията. Почти 90 дестинации към този момент са изброени като равнище 4.

Сред скандинавските страни Норвегия също се изкачи до " Ниво 4 : Covid-19 Много високо ", тъкмо когато страната облекчи множеството от вътрешните си ограничавания, свързани с Covid през уикенда. Съседите Швеция и Дания са включени в категория равнище 3 на CDC.

И Норвегия, и България преди бяха посочени като " Ниво 3 : Високо равнище на Covid-19 ". Категория 3 равнище се ползва за дестинации, които са имали сред 100 и 500 случая на 100 000 поданици през последните 28 дни.

Съобщенията за пътешестване на CDC варират от равнище 1 ( " ниско " ) до равнище 4 ( " доста високо " ). CDC не показва Съединени американски щати в своите рекомендации за пътешестване.
 AFP вижда новобранци на Европейски Съюз в българите поради антивакс дезинформация
AFP вижда новобранци на Европейски Съюз в българите поради антивакс дезинформация

Фабрики за тролове популяризират съмнителни отзиви в обществени медии

Двете нови дестинации, добавени към равнище 4 на 27 септември, са: България и Норвегия

Можете да видите на страницата с рекомендации за пътешестване.

В по-широките си инструкции за пътешестване CDC предлага да се заобикалят всички интернационалните пътувания, до момента в който не бъдете изцяло имунизирани .

" Напълно имунизираните пасажери е по-малко евентуално да се заразят и да разпространят Covid-19 . Въпреки това, интернационалните пътувания основават спомагателни опасности и даже изцяло имунизираните пасажери могат да бъдат изложени на нараснал риск от приемане и вероятно разпространяване на някои разновидности на Covid-19 ", показва организацията.
 Covid имунизациите в Европейски Съюз разкриват стряскащи разлики сред Изтока и Запада, водеща е България
Covid имунизациите в Европейски Съюз разкриват стряскащи разлики сред Изтока и Запада, водеща е България

Западноевропейците доближават до 90% имунизация, а българите не съблюдават ограничения, не носят маски и не се ваксинират
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР