България успя да задържи 2 г. извън територията си смъртоносната

...
България успя да задържи 2 г. извън територията си смъртоносната
Коментари Харесай

Чумата по свинете у нас вкарана в хибридна война срещу властта

България съумя да задържи 2 година отвън територията си смъртоносната болест. В същото време тази характерна тематика е в пъти по-експлоатирана у нас спрямо другите страни от Европейски Съюз с регистрирани случаи

В България тематиката с африканската чума по свинете е употребена за акумулирането на политически скандал от опозиционни сили. Те са надували съзнателно казуса и са го вкарали в хибридна война против властта.

Това открива информация в гугъл за броя на публикациите по тематиката в 10 страни - членки на Европейския съюз. Оказва се, че в последната година у нас те са в пъти повече от тези в останалите страни на общността, които имат този проблем.

Веднага прави усещане, че

за България

резултатите

са близо два

пъти повече в

съпоставяне с

Румъния,

където

огнищата са

над 1600.

А у нас са открити 30. Разликата в резултатите по тематиката за африканската чума по свинете е още по-драстична във връзка с прибалтийските страни, които се борят със болестта по животните към този момент пет години.

В България има 181 000 изявления и 27 300 видеа. В Румъния те са надлежно два и три пъти по-малко - 92 500 резултата, 9410 видеа. В другите страни съотношението е следното: Словакия - 24 000/355, Полша - 20 500/473, Унгария - 18 200/2280, Чехия - 8490/502, Литва - 5930/99, Латвия - 4730/61, Естония - 2980/334.

В Белгия резултатите са също фрапиращо по-различни от българските. Публикациите на френски са 3750, видеата - 346, на немски - 151, 0 видеа, на нидерландски - 2210, 22 видеа.

Справката демонстрира също, че в прилежащи и други европейски страни с открити случаи на африканска чума по свинете обществото бива осведомено за казуса посредством медиите, институциите и научните платформи, само че без това да води до нагнетяване на напрежението измежду жителите, за което е индикативен доста по-малкият брой резултати в търсенето.

Това е и работещият модел - хората да бъдат осведомени от способените органи посредством всички медийни канали, оповестяваните ограничения да бъдат прилагани и да дават стремежи резултат - справяне с разпространяването на болестта, обясниха специалистите. Те са безапелационни, че най-важни са предварителната защита и използването на международно приетите и одобрени ограничения.

Фрапиращ

образец е

Китай,

където се отглеждат 500 милиона прасета, от които 200 милиона са ориентирани за евтаназиране за ограничението на африканската чума по свинете.

Към момента

няма открита

ваксина

против африканската чума по свинете, което прави борбата със болестта извънредно сложна.

България съумя да задържи отвън територията си смъртоносната болест в продължение на две години. В същото време тази характерна тематика е в пъти по-експлоатирана у нас спрямо другите страни от Европейски Съюз с регистрирани случаи на африканска чума по свинете, което докара и до редица погрешни внушения и клевети, заключиха експертите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР