България успя да постигне такава договореност, че да имаме чистота

...
България успя да постигне такава договореност, че да имаме чистота
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: България успя да постигне чиста от мигранти граница

България съумя да реализира такава договореност, че да имаме непорочност на българската граница от мигранти. Мигрантите са хора инструмент и те са доста податливи, вършат всичко допустимо, с цел да могат да се появят от другата страна.

Тези групи хора са инструмент както на Ердоган, по този начин и на Башар Асад, въпреки че задачите на двамата са разнообразни. Това заяви Елена Поптодорова, посланик и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати, пред Канал 3.

"Българският министър председател съумя да усвои персонални и тактически връзки в този спор, които са от извънредно значение. Моето огромно терзание обаче е, че България няма твърда тактика и аз си мисля, че колкото по-ловко и стратегически реагира Борисов ще бъде толкоз по-добре. Той като че ли се опасява от ясна тактика ", акцентира Елена Поптодорова.

"Това не значи, че положението е дефинитивно за страната, това е допустимо да бъде и тактически ход. Преди 5 години Европейски Съюз изрично отрче буферните зони за мигрантите. Сега виждам че има доста безмълвно отношение във връзка тези зони за сигурност, има смяна в мисленетео на съюза ", добави тя.

Поптодорова акцентира също по този начин, че не е допустимо до безспир Европейски Съюз да се откупва и то "не напълно несъмнено с тези стотитци милиони евро, които се дават. Европейски Съюз също няма тактика, тъй като е уязвим, неопитен. "

"Досега Меркел успяваше да води един съюз по безапелационен и заслужен метод. Това нейно наивно отношение към мигрнатите да додйат на европейска територия, в действителност е една благосклонност. Като цяло Европейски Съюз желае да се организира една мека мощ, хуманна мощ на полезности, това е положителната мощ в деншния политически живот.

За да се реши този проблем обаче е нужна по-твърда мощ и считам, че нищо от тези проблеми няма да се реши без помощта на Съединени американски щати. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР