България Ужас в дом за възрастни хора, служители ги бият

...
България Ужас в дом за възрастни хора, служители ги бият
Коментари Харесай

Ужас в дом за възрастни хора, служители ги бият и обиждат

България Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и наскърбяват Възрастните хора постоянно били насилвани или наказвани – по преценка на болногледача  Надежда Неменски 20 януари 2020, 11:20  Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и наскърбяват
Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и наскърбяват
 „ Националната <a href=лотария ”: Симеонов няма знания за нашия бизнес " >
„ Националната лотария ”: Симеонов няма знания за нашия бизнес
 Опасен сексапил: Истината за
Опасен сексапил: Истината за " валиумния изнасилвач "
 3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева
3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева
 Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София
Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София
 Борисов: Икономиката ни се развива стабилно
Борисов: Икономиката ни се развива стабилно
 Пожар краткотрайно спря придвижването към Гърция при Кресна
Пожар краткотрайно спря придвижването към Гърция при Кресна
 Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време
Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време

а брутално отношение към заболели алармираха близки на възрастни хора, настанени в Центъра от фамилен вид за настаняване на хора с деменция в Пловдив. Става дума за дом, където за едно свободно място се борят 60 индивида.

Услугата е нова, за нея са изхарчени доста пари, а в същина какво се случва – настанените са подложени на физически и душевен тормоз от страна на личния състав.

Екип на NOVA се добра до

записи, които демонстрират какво се случва в обществената институция .

Омбудсманът сезира основния прокурор - 24 смъртни случая през 2019 година в дом

На тях се чува по какъв начин болногледачки oбиждат, унижават и удрят стара жена. Центърът се води за един от най-елитните в Пловдив – по стратегия на общественото министерство и на общината. Влиза се с връзки. За едно място се борят 60 индивида.

Унижаваната жена е на 84 години, с демениця, изцяло неподвижна. Записващото устройство е сложено от внучката ѝ. Калинка Ненова забелязала,че някои от болногледачите удрят възрастните хора и се държат цинично с тях Правило ѝ усещане и, че от медикаментите, които им дават, пенсионерите наподобяват като упоени. Записвала личния състав в продължение на месец, в това число и една от служебните им оперативки.

За да бъде настанена в центъра, околните на старата жена са чакали с месеци. Само личният състав обаче знаел какво се случва вътре. Възрастните хора постоянно били насилвани или наказвани – по преценка на болногледача, описват настоящи чиновници. Крият лицата си от боязън да не бъдат уволнени.

Ирина Ангелова още пази фотосите от синините по тялото на майка ѝ.

Болногледачите твърдели, че дамата падала и се удряла сама. Кога и по какъв начин обаче, никой в никакъв случай не знаел .

„ Имаше синини по ръцете, отпечатъци от пръсти по китките, което ме подухва на мисълта, че тя е дърпана, натискана. Обясняваше ми се, че майка ми се била удряла. Виждам, че тя е с ударен крайник и с лепенка. Никой не ми отговори по кое време, по какъв начин се е случило. Нека да не съм неприятен оракул, само че имам подозрения да няма някоя непозната интервенция, с цел да падне майка ми”, разяснява Ангелова.

Директорът на дома, където умряха 24 души: Аз не се усещам отговорна

След следващото рухване, старата жена се обездвижила, влошила се и умряла. Въпреки че страдала от деменция, и тя била лекувана с медикаменти за шизофреници. От центъра изкарали и подправена епикриза, че пенсионерката е лежала в психиатрията в Пловдив. Според подправения документ, когато я одобряват, дамата била нападателна и крещяла по цели нощи.

Управителката на центъра Марина Тянева изясни, че за лекуването на пациентите дава отговор психиатърката в центъра – доктор Константинова. Според Тянева чиновниците на Центъра се грижат добре за потребителите. Оказва се обаче, че не е тъкмо по този начин. От записите на служебната оперативка, излиза наяве, че

шефката е знаела и за това, че болногледачи си разрешават да удрят пациенти, както и да се държат жестоко и цинично с тях .

Защо, макар че е знаела за нарушаванията, шефката не е взела ограничения, могат да кажат единствено директните ѝ ръководители. Освен, че си разрешават да удрят и наскърбяват, всяка вечер, без изключение, болногледачите заключвали пенсионерите и ги отключвали чак сутринта. Случвало се и денем – за наказване. Управителката на центъра още веднъж отхвърля.

„ Моята баба я заключват, макар че е неходеща. Аз това не го разбирам”, споделя Калинка Ненова.

Арестуваха медицински сестри за боеве сред пациенти с Алцхаймер

Въпреки, че нямат право, на една от дамите с деменция, даже се спирал тока в стаята .

За наказване заболели се оставяли без обяд или вечеря, по преценка на болногледача. Можело и да спи на минусови температури.

Докато бил заключен, бащата на Райна Димитрова си счупил тазобедрената става. Намерила го хвърлен на леглото в безпомощно положение. „ Никой не може да ми отговори от по кое време е в това положение. Аз го открих, че е със строшен крайник. При състояние,че от 3 дни не съм ходила при него, той може и от 3 дни да е така”, споделя тя.

Наскоро в дома умрял мъж, тъй като сестрата решила, че не се усеща добре от промяната на времето. Кой разрешава всички тези нередности да се случват чакаме да ни отговорят институциите. От Община Пловдив и от общественото министерство, по чиято шапка е центърът, започнаха инспекции.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: пациенти личен състав пердах обиди възрасни хора .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 200 милиона от горната страна за болнични в случай че заплаща напълно Национален осигурителен институт  1 Кой цялостни джоба на милиардерите по света  1 Увеличават безвъзмездната помощ за промоутъри на наше вино в чужбина  1 Кои са най-хубавите страни за развъждане на дете --> Пaрите ни  200 милиона от горната страна за болнични в случай че заплаща напълно Национален осигурителен институт 200 милиона от горната страна за болнични в случай че заплаща напълно Национален осигурителен институт  Кой цялостни джоба на милиардерите по света Кой цялостни джоба на милиардерите по света  Увеличават безвъзмездната помощ за промоутъри на наше вино в чужбина Увеличават безвъзмездната помощ за промоутъри на наше вино в чужбина  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Хари и Меган губят кралските си трофеи <br>
Хари и Меган губят кралските си трофеи
 <br> Жената, която <strong> избави милиони </strong> животи <br>
Жената, която избави милиони животи
 Обраха митницата в Благоевград Обраха митницата в Благоевград  <br> Как да се <strong> приспособяваме </strong> в нов град? <strong> 5 скъпи съвета! </strong> <br>
Как да се приспособяваме в нов град? 5 скъпи съвета!
Последни  <p>Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и обиждат</p> Ужас в дом за възрастни хора, чиновници ги бият и...  Снимката е илюстативна Учени откриха, че неандерталците са били положителни гмуркачи  Кирил Петков Откритие на Кирил Петков популяризира България в цялостен...  Почина учен Благовест Сендов Почина учен Благовест Сендов  Пет жертви след случай с вряла вода в съветски хотел Пет жертви след случай с вряла вода в съветски хотел  Васил Велев Велев: Създава се изкуствено търговски недостиг на ток  <p><strong>Щрак: Брад Пит и Дженифър Анистън</strong> се прегърнаха (СНИМКИ)</p> Щрак: Брад Пит и Дженифър Анистън се прегърнаха (СНИМКИ)  <p>Местата <strong>вкъщи</strong>, където да <strong>не</strong> слагаме <strong>огледала</strong></p> Местата у дома, където да не слагаме огледала  <p>&bdquo;Националната лотария&rdquo;: Симеонов няма знания за нашия бизнес</p> „ Националната лотария”: Симеонов няма...  <p><strong>Можете ли да познаете: </strong>На кого принадлежи този откъс?</p> Можете ли да познаете: На кого принадлежи този откъс?  BMW X6 M Competition BMW M продава повече от Mercedes-AMG  Протест в Сантяго Маскираните феминистки на Чили -  Турция, Русия и Европейски Съюз договориха помирение в Либия Турция, Русия и Европейски Съюз договориха помирение в Либия  Снимка: iStock Защо родители на седмокласници желаеха смяна в...  Решението на кралицата натъжи доста принц Хари Решението на кралицата натъжи доста принц Хари  Хакери интензивно употребяват накърнимост в Internet Explorer Хакери интензивно употребяват накърнимост в Internet Explorer  <p>Днес да почерпят хората, чието име значи <strong>&quot;благодушен&quot;</strong></p> Днес да почерпят хората, чието име значи...  Снимка: iStock След 18 години на върха на международната анимация той се...  Какво би трябвало да знаем за Какво би трябвало да знаем за " края " на Windows 7  Снимка: iStock Опасен сексапил: Истината за " валиумния изнасилвач " Всичко от през днешния ден Виц на деня Адвокат: - Каква е повода за приключването на първия ви брак? Свидетел: - Смърт. Адвокат: - Чия гибел? Свидетел: - Познайте.
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  Почина учен Благовест Сендов Почина учен Благовест Сендов  Решението на кралицата натъжи доста принц Хари Решението на кралицата натъжи доста принц Хари  Васил Велев Велев: Създава се изкуствено търговски недостиг на ток  Пет жертви след случай с вряла вода в съветски хотел Пет жертви след случай с вряла вода в съветски хотел  <p>Днес да почерпят хората, чието име значи <strong>&quot;благодушен&quot;</strong></p> Днес да почерпят хората, чието име значи " добродушен "  Кирил Петков Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  <p><strong>Щрак: Брад Пит и Джениф </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР