България участва с 41 войници в състава на Канадската бригада,

...
България участва с 41 войници в състава на Канадската бригада,
Коментари Харесай

България участва с 41 войници в най-голямото учение на НАТО

България взе участие с 41 бойци в състава на Канадската бригада, в най-голямото обучение на НАТО " Единен тризъбец 2018 " в Норвегия. Основните задания на нашите военни са Радиационно и химическо разузнаване и неутрализиране на невзривени муниции. Във втората фаза на " Единен тризъбец " две групи армии водят сражения за Норвегия във мним сюжет. Екип на Българска национална телевизия следи учението на място.


България взе участие в " Единен тризъбец 2018 " с две групи за надзор на напредването и гражданско-военно съдействие и два взвода: за неутрализиране на невзривени муниции и за радиационно и химическо разузнаване.

В сюжета на учението Северната войска с бронирани бригади от Канада, Норвегия и Швеция е в ролята на зложелател, който нападна страна членка.
Майор Николай Иванов, старши народен представител на Сухопътни войски в " Единен тризъбец 2018 ": От през днешния ден Канадската бригада, към която ние сме прикачени, мина в нахлуване и българските военнослужещи извършват задания в полза на същата бригада. Извършване на разузнаване по гражданско и военно съдействие, оценка на риска, оценка на вреди, инженерно разузнаване, задания по защита, ескортиране и наблюдаване.
Където би трябвало да се проправи път, българският взвод за неутрализиране на невзривени муниции влиза в деяние.
Серж. Атанас Опрев, Взвод за неутрализиране на невзривени бойни муниции, 55-и инженерен полк - Белене: Ако възникне някаква рискова обстановка, обвързвана с спонтанни взривни устройства, се опитваме по най-бързия метод да реагираме, с цел да може батальонът по най-бързия и къс метод да премине през дадения сектор.
Взводът обевзрежда мини и снаряди със специфичен робот.
Кап. Мартин Станчев, пълководец на рота за заличаване на невзривени бойни муниции, 55-ти инженерен полк - Белене: Дистанцията, на която може да работи роботът, е 400 метра има обсег. Снабден е с шест бронекамери, има рамо, което служи за покачване на разнообразни предмети.
Взводът за радиационно и химическо разузнаване е под командването на лейтенант Благовеста Бонева и преди малко се е завърнал от задача в нахлуване.
Лейт. Благовеста Бонева, пълководец на модул за радиационно и химическо разузнаване, 38-ми батальон за нуклеарна, химична и биологична отбрана - Мусачево: Ние сме бранителите на силите, т.е. ние осигуряваме сигурността на хората в работата им на бойното поле. Мерим гама фона, т.е. какъв брой радиация има във въздуха и дали е рискова тя за нас.
След три дни Северната войска, от която българите са част, ще заеме отбранителни позиции. А Германия, Холандия и Обединеното кралство ще преминат в офанзива.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР