България цени високо вашия принос за пълноценното присъствие на страната

...
България цени високо вашия принос за пълноценното присъствие на страната
Коментари Харесай

Радев към почетните консули: Защитавайте българите

България цени високо вашия принос за пълноценното наличие на страната ни на интернационалната сцена и развиването на двустранните връзки със страните, чиито жители сте. Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си към почетните консули на България зад граница. На срещата в Гербовата зала на " Дондуков " 2 участваха 71 почетни консули, представляващи България в 45 страни.

Държавният глава открои отбраната на правата и самодейностите на българските жители и общности в чужбина като главен приоритет в работата на почетните консули. По думите му това е изключително значимо за страните, в които няма българско дипломатическо посланичество и където българите могат да разчитат само на своите почетни консули.

Като значим принос към българската идея по света Румен Радев дефинира активността на почетните консули за икономическите, капиталовите и комерсиалните връзки, както и за запазването на националните културни и духовни обичаи на сънародниците ни зад граница. " Високо ценим поддръжката ви за българските детски градини, учебни заведения, сдружения и църковни настоятелства, за другите начинания и прояви на нашите сънародници по български национални мотиви ", акцентира Румен Радев.

В приветствието си президентът открои и провеждането на двустранни конгреси, изложби, конференции и други начинания на почетните консули, които утвърждават позициите на България като благонадежден и сигурен капиталов сътрудник. " Особено значение приписвам на развиването на културните и просветителни връзки сред нашите страни. Много от вас оказват помощ директно на български студенти във вашите страни . Бихме оценили високо напъните да насърчавате и задгранични студенти да се образоват в България ", прикани още в изявлението си президентът Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР