България цени високо партньорството си с Обединените арабски емирства в

...
България цени високо партньорството си с Обединените арабски емирства в
Коментари Харесай

Румен Радев: България цени високо партньорството си с Обединените арабски емирства в икономиката, образованието и сигурността

България цени високо партньорството си с Обединените арабски емирства в стопанската система, вложенията, в областта на сигурността и битката с тероризма.

Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 награди посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) у нас Абдулуахаб Насър Ал Наджар с медал „ Мадарски конник “ първа степен.

Отличието на дипломата, който е първи посланик-резидент в България, е за изключително огромните му заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и арабската страна.



Румен Радев открои приноса на дипломат Ал Наджар за издигане на връзките и политическия разговор сред България и Обединените арабски емирства на по-високо ниво посредством разширение на правно-нормативната база и подготовката на редица съглашения за разширение на двустранното съдействие в разнообразни области. Принос за това има и откриването на посолство на арабската страна в България, както и на българско посолство в ОАЕ.

Като значително постижение в границите на мандата на посланика Румен Радев акцентира подхванатите начинания за увеличение на вложенията от ОАЕ в България.



Посланик Ал Наджар благодари за оказаната чест и полученото висше държавно отличие. „ Спокоен съм, че за късото време съумях да вложа всички старания, тъй че връзките сред ОАЕ и Република България, да отбележат сензитивен прогрес “, уточни дипломатът. По думите му посредством и на поддръжката от българските институции са сложени здрави основи, на които двустранните връзки могат да се развиват в стратегическо партньорство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР