България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте наш

България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте наш ...

Борисов се надява на взаимодействие в областта на високите технологии с Индонезия.


"България цени приятелските си отношения с Индонезия, вие сте наш приоритетен партньор в Югоизточна Азия". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му с министъра на външните работи на Република Индонезия Рътно Марсуди, съобщава пресцентъра на Министерския съвет.

Премиерът изтъкна, че това е първата визита на индонезийски външен министър от 25 години насам и изрази увереност, че настоящото посещение ще даде допълнителен тласък за развитието на двустранните отношения.
На Борисов му омръзнало всеки да ни подкрепя за Шенген, а да стоим извън Обновена
На Борисов му омръзнало всеки да ни подкрепя за Шенген, а да стоим извън

Той посъветвал колегите си от Германия да ни подпрепят, като ни приемат

Според министър-председателя са налице редица сфери, в които има потенциал за по-активно сътрудничество. Премиерът постави акцент върху търговията и инвестициите, туризма и инфраструктурата. Борисов беше категоричен, че взаимодействието в областта на образованието и на високите технологии също е от взаимен интерес за двете страни.
Ресорът в ЕК хем ще ни хареса, хем е достоен за нас, убеден БорисовОбновена
Ресорът в ЕК хем ще ни хареса, хем е достоен за нас, убеден Борисов

По думите му три пъти по-голямо ще е финансирането от досегашния

Бойко Борисов изрази надежда, че след вчерашната ползотворна среща на министър Марсуди с българския вицепремиер Екатерина Захариева, днешният българо-индонезийски бизнес форум с участието и на министър Емил Караниколов ще даде допълнителен стимул за засилване на двустранното сътрудничество.

Източник: news.bg