България трябва да удвои усилията за освобождаването на моряците ни

...
България трябва да удвои усилията за освобождаването на моряците ни
Коментари Харесай

Симов: БСП придава разум в коалицията, Асен Василев не беше прав за „Газпром“

България би трябвало да удвои напъните за освобождението на моряците ни в Мариупол
Присъствието на Българска социалистическа партия в тази коалиция придава здрав разсъдък, поредност и непоклатимост. Виждам и в левите среди - има хора, които споделят: " Напускайте незабавно това държавно управление ". Искам да кажа какво ще стане, в случай че ние напуснем това държавно управление в такава обстановка, без да е прекрачена някоя от нашите червени линии. Ние ще напуснем, само че това напълно не значи, че предварителни избори ще чукат на вратата, защото претенденти за власт постоянно ще се намерят, даже и в границите на този парламент. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симон в изявление за Dir.bg

Той е безапелационен, че по никакъв метод Българска социалистическа партия не е злоупотребила с наличието си във властта и счита, че Българска социалистическа партия е  факторът за национални виновни решения.

„ Аз виждам какъв е медийният разказ за това - той е, че Корнелия Нинова коли и беси, че Българска социалистическа партия извива ръце, тропа по масата, слага условия и всички се преценяват с нас. Защото Българска социалистическа партия не е партия, която тропа по масата или извива ръце. Ние слагаме кардинални позиции и се опитваме да убедим сътрудниците си. Защото по този начин се прави. Сега имаме четири разнообразни партии и главните решения се взимат по пътя на разговора, даже и когато са диаметрални вижданията ни по един или различен проблем. И парадоксално, само че считам, че това не е слабостта на обединението, а в противен случай - това е нейната мощ “, съобщи Симов.

Запитан дали е правилно, че има решение на държавното управление за прекъсването на достъпа до доста съветски уеб сайтове, както изясняват мобилните оператори - до края на войната?

„ С цялото си сърце и душа не одобрявам това решение. Защото считам, че в България, не знам дали да го нарека посягане върху медийната среда, само че тя е тежко изкривена. Тежко изкривена, защото ни се показва една единствена позиция, напълно завладяна от украинската агитация. Като споделям украинска агитация, не го разбирайте в отрицателния смисъл.Що се отнася до решение на държавното управление - няма такова. Аз не знам да има такова разпореждане. Смятам, че това е някаква тъпа самодейност, тъй като това рисково доста наподобява на " културата на заличаването ".

Александър Симов е безапелационен, че осем  години Европа си  е затваряла очите пред тези безумства, които ставаха в Донбас.

„ Осем години Европа си затваряше очите пред добре отглеждания нацизъм в Украйна. В Украйна имаше власт, която добре използваше нацистите да правят нейната мръсна работа против личното им население. Премълчаването на това закононарушение докара до всички останали проблеми. И в този момент ми споделят, че не би трябвало да приказваме по тази тематика. Сега ми споделят, че като тръгнеш да приказваш за предисторията на спора, ти надали не, заемаш съветската позиция. Не, бе, не заемаме съветската позиция, желаеме да има някаква действителна правдивост, желаеме да се види този прекомерно многоизмерен спор, с цел да го опростим сред спор сред неприятните и положителните “, добави той.

По думите му не е работа  на украинското посолство да ни споделя кои улици да преименуваме.

„ Не е работа на украинското посолство да дефинира по какъв начин България ще си ги кръщава. Извинявайте, нали видяхме огромни морални възмущения против Елеонора Митрофанова, че си е разрешила да изкаже персонално мнение. Не виждам същото против украинското посолство “.

На въпрос дали страната ни прави задоволително  за българските моряци в Мариупол или в действителност е с вързани ръце?

„ България би трябвало да удвои напъните си за тяхното освобождение. Ако Украйна е наш сътрудник, в случай че ние сме подготвени да създадем всичко за Украйна, както настояват доста от политическите играчи през днешния ден, значи би трябвало също и Украйна да покаже някакво отношение към нас. Смятам, че това е обикновено. Аз се надявам до петък, когато министър председателят ще пристигна на блицконтрола в Народното събрание и когато тази тематика няма по какъв начин да не бъде сложена, да има доста повече изясненост за ориста на моряците “.

Александър Симов акцентира, че  първоначалната реакция на Асен Василев да каже " няма да преговаряме с " Газпром ", не е била  беше вярна.

„ В такава обстановка, в случай че мислиш за ползите на народа си, би трябвало да отидеш да преговаряш с тях. Според мен, рано или късно, и двете страни ще одобряват действителността. Както Русия ще одобри обстоятелството, че европейските страни ще се опъват до последно, по този начин и Европейски Съюз ще одобри новите условия на Русия, защото аз не виждам от кое място другаде Европейски Съюз ще успее да се снабди с нужните количества газ за промишлеността си. Защото можем да ритаме против политически дейности, можем да сме в морална позиция защо ли не, само че има един незаместим факт - ние нямаме газ, а руснаците го имат. Той е ужасно нужен за европейската промишленост и руснаците могат да ни го продадат, тъй че уповавам се, действителността, рано или късно, да настигне всички останали “, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР