България трябва да свикне, че и творците трябва да плащат

...
България трябва да свикне, че и творците трябва да плащат
Коментари Харесай

Боил Банов: България трябва да свикне, че и творците плащат данъци

България би трябвало да свикне, че и създателите би трябвало да заплащат налози и също са обект на спор на ползи. Това съобщи министърът на културата Боил Банов по време на съвещание на парламентарната комисия по просвета и медии.

По отношение на нуждата за регистриране на Народните читалища в Търговския указател министърът на културата уточни, че това стои нелогично.

,,Но въпреки това, читалищата в действителност са неправителствени организации – те имат своята държавна поддръжка, само че не са държавна конструкция. Към момента не мога да предложа решение в тази посока'', пояснии Банов.

Той уточни, че България би трябвало да свикне, че и създателите би трябвало да заплащат налози и също са обект на спор на ползи – по този начин, както е по света.

,,Сега имаме неповторим случай с госпожа Кутева, която би трябвало да уволня, тъй като не си е попълнила в декларацията, че е ръководител на отбор ''Филип Кутев''. Предполагам, че госпожа Кутева не знае новите промени в закона'', изясни той.

На въпрос каква е ориста на Плевенския спектакъл Банов изясни, че има план за цялостна реставрация. Той уточни, че когато се влагат 5 млн. лева, би трябвало да се направи всичко, а не отчасти.

,,Проектът ще се препроектира – процесът ще стане бързо, тъй като проектантът е същият. Опитваме се да представим плана тъй че по-малък % да бъде самоучастието, с цел да не ги обречем за години напред да връщат'', разяснява още културният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР