България трябва да стабилизира основния си състав и да бъде

...
България трябва да стабилизира основния си състав и да бъде
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Имаме време да се подготвим до олимпийската квалификация

България би трябвало да стабилизира главния си състав и да бъде в най-хубава форма за олимпийската подготовка през месец август. Това посочи като факт селекционерът на волейболните национали Силвано Пранди след шестата загуба в Лигата на нациите.

В неделя българският отбор отстъпи с 1:3 на Италия във Варна. В минитурнира, в който България беше хазаин, тимът загуби два пъти и победи само Австралия.

" Първото, което би трябвало да направя, е да стартира да консолидирам главния състав. Това също последователно ще стартира да носи успокоение. Това обаче може да стане след завръщането на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов. Това е идната цел пред мен ", сподели Пранди.

Той изясни, че към този момент е по-спокоен и е видял позитивни неща в представянето на тима. След загубата от Япония в събота Пранди беше по-краен: " Приличахме на тим, който стартира да учи писмеността на волейбола ".

" Сега като цяло съм по-спокоен спрямо предходния мач. Смятам, че имаме време до олимпийската подготовка, зависи какви качества ще имаме тогава. Към сегашния миг съм спокоен, че имаме време да подготвим нашия тим. Трудно е да върша някакви предсказания дали още веднъж можем да бъдем измежду най-силните в света ", добави 72-годишният експерт.

Пранди изясни, че не се тормози от загуби и ги оправда с обстоятелството, че " някои играчи се включват последователно в отбора ". " За мен не е значимо сега да сме във форма, а да се получи, когато е най-важно ".

България се насочва към Бразилия за четвъртата седмица от конкуренцията. В минитурнира в Куяба волейболистите на Силвано Пранди ще срещнат домакините, Русия и Германия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР