България трябва да се върне в смисления разговор за това

...
България трябва да се върне в смисления разговор за това
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Самият факт, че Зеленски ще се изправи пред Радев не е случаен

България би трябвало да се върне в смисления диалог за това по какъв начин наподобява новата архитектура на сигурността в цяла Европа след нахлуването на Русия в Украйна, разяснява пред политологът и академични учител Христо Панчугов.

Според него президентът на Украйна Володимир Зеленски не инцидентно е избрал България за своето посещаване:

" Самият факт, че ще се изправи пред президента Румен Радев също не е инцидентно. За следващ път е належащо някой външен да отгледа гръбнак измежду българската политическа класа и да се изправи пред провокациите, на които ние ставаме безмълвни очевидци през последните години. Надявам се това да катализира сходен развой и измежду българската политика. След като няколко пъти стояха на една маса с Радев и той им размахваше пръст, обвинявайки ги във военнолюбие. Българските политици, уповавам се, да имат малко повече храброст и да отстояват правилата, които настояват, че пазят ".

Зеленски дойде в София
Политологът изрази очакване посланията от визитата на Зеленски да са продължение на наклонността, която към този момент стартира министър председателят Николай Денков:

" Българското общество би трябвало да бъде уверен в нуждата да подкрепим Украйна да се изправи пред експанзията на Руската федерация. Необходимо е да продължим да мислим за реформиране на българската система за сигурност. Също по този начин и да мислим за метода, по който ще се включим в следвоенното възобновяване на Украйна, притеснявам се, че евентуално ще се наложи и на самата Руска федерация. Това би трябвало да се трансформира в главния роман, който политическата ни система би трябвало да води в идващите месеци ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР