България трябва да се приближи към еврозоната, тя все още

...
България трябва да се приближи към еврозоната, тя все още
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Приближаването към еврозоната е по-добре да става на пазарен принцип

" България би трябвало да се приближи към еврозоната, тя към момента е надалеч от нас, само че това би следвало да се случва на пазарен принцип, а не посредством държавна интервенция ", съобщи Ивайло Калфин, някогашен вицепремиер, в предаването " Бизнес старт " с водещ Христо Николов.

Гостът дефинира като изненадваща намесата на страната в хазартния, банковия и други браншове с претекста, че в случай че до момента е имало теории тя да се разпорежда при случаи на монополизация, то в този момент не е по този начин.

Според Калфин въздействието на страната - да вземем за пример посредством основаването на Държавна петролна компания и бензиностации, по-скоро ще внесе условия за понижаване на конкуренцията. По думите му това деяние няма пазарно пояснение и основава чувство за преразпределение на бизнеса в нечий интерес. " Не е ясно какви ще са финансирането и плановете ", посочи някогашният вицепремиер.

" Българска национална банка (БНБ) няма ангажимент към парите на данъкоплатците. Тя би трябвало да даде позволение на всекиго, който желае да купи над 3% от капитала на Първа капиталова банка (ПИБ) ".

Според Ивайло Калфин с намесата си в хазартния бизнес страната се пробва да изясни на обществото за какво не е потърсила средствата, които твърди, че са ѝ дължали. " По-големият проблем обаче е обвързван с непридвидимостта в бранша ", счита още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР