България трябва да реши от какви затвори има нужда -

...
България трябва да реши от какви затвори има нужда -
Коментари Харесай

България да реши от какви затвори има нужда, призова зам.-министър

България би трябвало да реши от какви затвори има потребност - дали такива, в които пандизчиите са в изолираност, или от открит вид, при който те се превъзпитават посредством труд. Това разгласи от парламентарната естрада зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов , който бе изслушан от депутатите, откакто пандизчия избяга от затворническо общежитие в Ловеч и през днешния ден издирването му продължава.
" Въпросът е какви затвори подхождат на демократична България – да наблегнем на изолацията или на превъзпитанието посредством труд. Това е значим въпрос, който стои на вашето внимание ", разяснява Проданов. Според него работата на наказани на външни открити обекти е доста добра опция за превъзпитания.
В случая с търсения пандизчия в Ловеч евентуално се касае за неверна преценка на управлението на пандиза дали той може да работи навън, счита зам.-министърът.
Той посочи, че през вчерашния ден сутринта към 10.30 часа чиновник на компания, с която държавното дружество " Затворно дело " има подписан контракт за отдаване на труд, е уведомил управлението на пандиза в Ловеч, че един от работещите лишени от независимост, се е отклонил от работния обект.
" На нас ни беше неотложно докладвано и до обяд беше образувана комисия на най-високо ниво отпред с един от заместител основните шефове на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", която през днешния ден е в Ловеч и ще извърши инспекция на събитията към този случай ", добави заместник-министърът.
Цитира данни, съгласно които от 2009 година има устойчива наклонност за понижаване на отклонилите се пандизчии от общежития от открит вид . През 2005 година 17 души са се отклонили от общежития от открит вид, през 2006 година - 27, през 2007 година - 49, през 2008 година - 45, а от 2009 година - са под 10 души на година. До момента от началото на годината това се е случило с петима души, а през цялата предходна - с 8.
Към 21 юни в общежитията от открит вид в цялата страна е имало 1899 души, лишени от независимост. Вчера общо 802 от тях са били на работа на външни открити работни обекти, където по принцип няма защита, се разбра от думите на заместник-министъра.
От април до момента 5 души са се отклонили от правораздаването - време е ръководещото болшинство да се отклони от изпълнителната власт, разяснява националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев при започване на днешното пленарно съвещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР