България трябва да работи за възможността за търсене на свързаност

...
България трябва да работи за възможността за търсене на свързаност
Коментари Харесай

Петкова и Ангелкова искат енергийно ефективен туризъм

България би трябвало да работи за опцията за търсене на съгласуваност сред страните в региона на енергетиката , за разширение на съдействието сред обособените страни в региона на енергетиката и създаване на газов хъб, който да способства за енергийната сигурност и развиването на пазара на природен газ освен в България, само че в целия район.

 България и Сърбия построяват междусистемна газова връзка до 2022 година
България и Сърбия построяват междусистемна газова връзка до 2022 година

" Булгартрансгаз " е бъдещият оператор на газопровода от българска страна

Това разгласи енергийният министър Теменужка Петкова на конференция, отдадена на Международното макрорегионално съдействие в региона на туризма и енергетиката.

Събитието е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Международната конференция е отдадена на съдействието в региона на туризма и енергетиката, сред страните попадащи в обсега на Дунавската тактика.

Теменужка Петкова уточни, че България е една от страните, която е извънредно добър образец в региона на нисковъглеродната стопанска система , чистата енергетика и ролята на възобновимите енергийни източници.

 Теменужка Петкова има вяра в бъдещето на газовия хъб
Теменужка Петкова има вяра в бъдещето на газовия хъб " Балкан "

Европейска комисия към този момент ни даде финансиране за изследването

Петкова напомни, че през 2016 година България и Румъния са построили и първата интерконекторна връзка, която подсигурява енергийната сигурност освен в България и Румъния, само че и в целия район.

Тя акцентира, че България е постигнала още една своя национална цел през 2013 година, с която брутното направление на електрическа сила е достигнало до 16%.
" Освен това България би трябвало да подсигурява енергийната сигурност и развиването на силата от възобновимите енергийни източници ", сподели в умозаключение Петкова.

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри началото на конференцията и поздрави всички присъстващи посетители на събитието. " На днешната конференция България би трябвало да предложим единна тактика за енергийна успеваемост в бранш туризъм, с който да получаваме все по-голям и първокласен туристически артикул ", съобщи Ангелкова.

Министърът на туризма разяснява, че тематиката за енергийната сигурност е изключителна значима за туризма .

" На днешната конференция ние взехме решение да обсъдим опциите и провокациите пред туристическия бранш и въвеждането на енергийната успеваемост на местата за настаняване и хранене ", уточни тя и добави, че това ще се отрази в стопанската система и в ресурса, който може да бъде икономисан.

 Борисов изумен: Радев разисква с Русия АЕЦ
Борисов изумен: Радев разисква с Русия АЕЦ " Белене ", а стачкуват против мен

Министрите да не влизат в крайности за триумфа на Българското председателство

На въпрос може ли АЕЦ " Белене " да се трансформира в туристически дестинация, Ангелкова показа, че е мъчно да се разясняват чак толкоз далечни въпроси. " Говорейки съответно за тази тематика, ние приехме решение в Министерски съвет, което да се предложи в Народното събрание, за да се мисли в посока за стратегически вложител ", съобщи тя.

Туристическият министър добави, че е нужен един по специфичен инструмент за развиването на бранш туризъм с приоритет, който може да бъде изразен с някоя предпочитана ос в другите оперативни стратегии. " Най-важното да се разиска дали може да има общоевропейска тактика за енергийната успеваемост в бранш туризъм ", акцентира Ангелкова.

По време на конференцията, тя посочи, че за миналата 2017 година интернационалният туристически поток се е нараснал с 538 милиона интернационалните туристи, до момента в който други 8 милиона и 900 хиляди чужденци са посетили България през миналата година.

" Други от по-важните ни цели е да сложим началото на съдействието в региона на туризма, както и да изградим връзката сред туризма и енергетиката, с която да намерим практичната устременост на бизнеса ", сподели в умозаключение Ангелкова.

 Стартират социална поръчка за 145 млн. евро за газовия интерконектор с Гърция
Стартират социална поръчка за 145 млн. евро за газовия интерконектор с Гърция

Основен детайл в политиката на двете държавни управления за диверсификация на източници и направления на природен газ в района
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР