България трябва да преразгледа политиката си по отношение на вноса

...
България трябва да преразгледа политиката си по отношение на вноса
Коментари Харесай

Земеделци настояват за преразглеждане вноса на плодове и зеленчуци от Турция

България би трябвало да преразгледа политиката си във връзка с вноса на плодове, зеленчуци и препарати за растителна отбрана от прилежаща Турция, заяви БНР. За това упорстват български земеделци, съгласно които ниските цени на препаратите в южната ни съседка са причина за нелоялна конкуренция.

Тези артикули у нас със същия състав като турските, само че няколко пъти по-скъпи, изясни за БНР земеделският производител Красимир Кумчев. 
Фонд " Земеделие " преведе първия транш за фермерските горива
Държавен фонд " Земеделие " преведе първи транш в размер на близо 89 млн. лева на 12 131 аграрни стопани по схемата " Помощ под формата...
Прочети повече
„ Казаха, че тези препарати са канценогенни, нездравословни за човешкото здраве. В същото време в България всеки ден на годишна база се внасят към 500 тона плодове и зеленчуци от Турция, пръскани със същите тези препарати “, сподели той.

Въпросът ми е следният - в случай че фактически са отровни тези препарати, най-логичното нещо е да бъде спрян вноса на плодове и зеленчуци от Турция. Другото е - да се позволи незаконният импорт на препарати за растителна отбрана от Турция. Значи едното автоматизирано изключва другото и аз постоянно запитвам, кое е вярното “, добави агробизнесменът Красимир Кумчев. 

Според него скъпите препарати подвигат цените на българските плодове и зеленчуци, а това се отразява и на крайния консуматор.

Още:
Фермерите получават отстъпка от 0.43 лв. от акциза за литър газьол
Фермерите ще получат отстъпка от 0.43 лв. от цената на акциза за литър закупен газьол, употребен за механизирани действия в първич...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР