България трябва да преглътне поредна порция срам. Става дума за

...
България трябва да преглътне поредна порция срам. Става дума за
Коментари Харесай

Поредна порция срам, в Македония се гаврят с нас: България и селски футбол не може да играе!

България би трябвало да преглътне поредна порция позор. Става дума за футбола, където от дълго време сме последна дупка на кавала, а това се потвърди и от представянето на отбора на Ясен Петров през вчерашния ден против Северна Македония. Двубоят от Лигата на нациите, игран на на " Хювефарма сцена " в Разград, приключи 1:1, само че гостите с право са недоволни, защото ни надиграха, изключително през втората част.

Този резултат, а и играта на западните ни съседи, даде мотив на медиите в Северна Македония да се обединят към мнението, че техният тим е бил с съсловия над българския и действително е трябвало да победи с победен резултат.

Мачът беше от изключителна значимост за северномакедонците, имайки поради политическите искри, които прехвърчат сред София и Скопие поради Европейския съюз и историята.



Очевидно проектът им за погром и оскърбление на българите не се получи, само че за сметка на това медиите им сториха това.

„ България почувства силата на Македония, само че се измъкна “, написа „ Нова Македония “.



Изданието стартира разбора си това, че техният тим е посочил на цяла България „ коя е тая Македония “.

Медията отбелязва още, че съседите ни са забелязали десетки провокации от наша страна преди мача, само че те са ни затворили устите с футболни причини. Интересен подробност от разбора на вестника е изненадата им, че северномакедонският химн не е бил освиркван в Разград.

Доста крайни са от Sport1.mk, където просто изстеляха, че България и селски футбол не може да играе.

В деня на мача уеб сайтът пусна вест със заглавие, надъхвайки тима да вкара един гол за Самуил, един за Гоце Делчев, един за отричането, както и един от дузпа за ветото.

Електронната медия сподели и удовлетворение, че „ надменните българи не ни победиха “.



Изданието „ 24.mk “ е по-умерено в разбора си, като написа, че техният тим е трябвало да бъде много по-решителен в миговете, когато е имал игрово предимство против България.

Голямата спортна медия „ Спорт МК “ написа: „ Загубихме две точки, тази България бе подготвена да получи три гола! “.

„ Имаме 15 шута, 5 от тях са в рамката – проучва изданието. – Това ясно приказва, че трябваше да вкараме още голове. Поне 10 пъти имахме обстановки, в които прецизен пас щеше да даде голова опция. България не сподели „ но баш нищо “ (точен цитат). Надиграхме ги във всеки сегмент от играта. “

„ Северна Македония беше доста по-добрият тим на терена. Не съм удовлетворен от резултата. Контролирахме събитията през второто полувреме. Имахме положителни обстановки, които не реализирахме, само че съм удовлетворен от моя отбор “, показа селекционерът Благоя Милевски, а голмайсторът Милан Ристовски споделя, че техният тим е бил доста по-добър, само че просто не е съумял да вкара повече голове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР