България трябва да има силна, уважавана полиция. ВМРО винаги е

...
България трябва да има силна, уважавана полиция. ВМРО винаги е
Коментари Харесай

ВМРО: Сигурността е ключов сегмент в нашата политика

„ България би трябвало да има мощна, уважавана полиция. Вътрешна македонска революционна организация постоянно е била на страната на полицията при връзките й с нарушителите. Сигурността е основен сегмент в нашата политика, по тази причина и имаме редица основни цели с бранша. Това обявиха съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация по време на среща с Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), съобщи кореспондент на БГНЕС.

Искрен Веселинов, съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация, дефинира и целите на практиката в бранша сигурност: „ Преструктуриране на Министерство на вътрешните работи в единно респективно полицейско наличие във всяко населено място, повишение на качеството на сигурността, поддържане на единни, минимални стандарти за професионална подготовка, екипировка и краткотрайна реакция за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, повишение на публичното доверие във връзка с българската войска, разширение рамките на неизбежната защита и правото за владеене на оръжие, опазването на границите и общественият сегмент са от основно значение за Вътрешна македонска революционна организация “, уточни Веселинов.

Ангел Джамбазки, съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация, дефинира и като структуроопределящи гарантирането на кариерната мотивация в бранш сигурност, наличието на обединен стандарт, както и обезпечена отбрана и сигурност на хората, работещи в пандизите. „ В основата на нашата политика постоянно е била мощната държавност. Силна държавност без отбрана на публичния ред и без правоохранителни и правораздавателни в никакъв случай не е могло да има, по тази причина постоянно сме упорствали за мотивацията на персоналния състав, а това минава през това по какъв начин човек се отглежда, възпитава и каква отбрана той получава “, посочи още Джамбазки и даде образец с полицейски чиновник в село Бояджик, който „ ошамарва “ локални дегенерати, които късат българско знаме, само че вместо той да бъде награден с парична премия и всевъзможни други тласъци, той е уволнен и е застрашен от съд. „ Това би трябвало да се промени “, съобщи още той.

Илия Хрисимов, член на управителния съвет на СФСМВР, съобщи, че би трябвало същинска, премислена промяна в Министерство на вътрешните работи и нейното закъснение тормози синдикалната федерация. „ Ако това продължава, след година, две няма да има какво да реформираме. Служебният министър на вътрешните работи, Иван Демерджиев съобщи, че над 40 полицейски чиновници са осъществявали застъпнически чадър над Георги Семерджиев, а това не е по този начин. Те не са го покровителствали, това се случва в резултат на нереформираната система. В момента шефът на 5-то и 6-то Районно ръководство е най-виновният, тъй като по-рано не са създали предварителната защита да не се случи това. Всичко това е в резултат на скъсаните връзки сред органите на Министерство на вътрешните работи “, посочи още Илия Хрисимов.

Вергил Христов, заместник-председателят на СФСМВР настоя за незабавни ограничения във връзка с обществените права в битката синдикална активност, ограничения по отношение на нормативната уреда, уеднаквяване на униформите, тъй че всички служители на реда да бъдат идентични, и въвеждането на групов трудов контракт, с цел да се пазят правата на чиновниците на сигурността, защото във всяка страна на Балканите има такава мярка ”, посочи още той.

Той акцентира, че в последните две ръководства се е нараснала само бумащината. “Ние от заран до вечер пишем и не ни остава време да си вършим полицейската активност ”, изясни още той.

Заместник-председателят на СФСМВР посочи, че до в този момент се е осъществявала добра връзка сред синдикалната федерация и Вътрешна македонска революционна организация. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР