България трябва да е приятелски настроена към всички онлайн приложения

...
България трябва да е приятелски настроена към всички онлайн приложения
Коментари Харесай

Томислав Дончев: България трябва да е приятелски настроена към всички онлайн платформи

България би трябвало да е другарски настроена към всички онлайн приложения и услуги. Това може да е мерило какъв брой е прогресивна страната. С тези думи вицепремиерът Томислав Дончев разяснява законодателните промени, които плануват от 2020 година за местата за настаняване до 20 стаи да се ползва размерът на патентния налог, избран в границите от 25 до 250 лева за стая.

По обясненията на вносителите те целят да извадят от сивия бранш предлаганите жилища онлайн в платформи като Airbnb и Booking за краткосрочно настаняване. Повече по тематиката чете тук. Дончев посочи обаче, че не е осведомен в елементи с измененията, а мнението му било персонално.

Само няколко дни след законодателните промени в България Съдът на Европейски Съюз взе решение, че компанията Airbnb не е сътрудник за недвижими парцели и не ѝ е нужен лиценз за такава активност. В предстоящото решение - което удостоверява мнението на генералния юрист на институцията - компанията се дефинира като " услуга на осведомителното общество ".

Вицепремиерът сподели още, че се работи по възобновяване на водата в язовир " Студена ", който зарежда с питейна вода Перник. В града от над месец е въведен режим на водата, а от през днешния ден е оповестено и бедствено състояние, което ще продължи най-малко седмица.

Според Томислав Дончев има няколко разновидността за намиране на вода, като един от тях са запасите в пещерите, които се намират в региона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР