България трябва да даде съгласие за начало на преговорите на

...
България трябва да даде съгласие за начало на преговорите на
Коментари Харесай

Радев: Кабинетът на Борисов е виновен за реакциите срещу България в С. Македония


България би трябвало да даде единодушие за начало на договарянията на районен съд Македония, откакто се признаят обективните исторически обстоятелства и откакто процесът по изкоренявана на езика на омразата стане резистентен и необратим. Това съобщи президентът Румен Радев.

Радев разяснява, че държавното управление години наред е излъчвало великодушни обещания за безусловна поддръжка към районен съд Македония. Резултатът го виждаме през днешния ден, прекомерно късно държавното управление се сети, че би трябвало да пази националния интерес, сподели президентът.

Според него би била груба неточност, в случай че министър председателите Борисов и Заев изиграят „ някакъв спектакъл ” и подпишат една пожелателна декларация, какъвто е договорът 2017 година без ясни критерии, без механизми за верификация и без измерители за осъществяване.

Ние имаме най-голямо предпочитание нашите другари от районен съд Македония да получат своята европейска вероятност и тъкмо поради това в този момент би трябвало да изчакаме да се успокоят страстите. Трябва да се въоръжим с самообладание за един открит, спокоен диалог, тъй че да забележим ясно позициите на двете страни и да не се изкушаваме от бързи решения с реплика на успех.

Докато зад тази фасада не престават да гният проблемите на титовия режим и неговата идеология, България, откакто не съумя да включи нашите условия в преговорната рамка, би трябвало да даде единодушие за начало на договарянията, откакто се признаят обективните исторически обстоятелства и когато процесът по изкоренявана на езика на омразата, и по премахване на злоупотребата с нашата еднаквост и суверенитет стане резистентен и необратим, безапелационен бе президентът.

По думите му противното би означавало да интегрираме проблеми в Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР