България трябва да бъде солидарна с Великобритания и развитите демократични

...
България трябва да бъде солидарна с Великобритания и развитите демократични
Коментари Харесай

Цветанов: България трябва да бъде солидарна с Великобритания и развитите демократични общества

България би трябвало да бъде солидарна с Англия и развитите демократични общества, съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 
ГЕРБ, счита той, като евроатлантическа партия фактически би трябвало да вземе решение, което се основава на геополитиката сега. 

Цветанов предвижда, че след срещата през днешния ден сред премиера Бойко Борисов и посланика ни в Москва Бойко Коцев ще бъде оповестено и какви ще са ходовете на България.

Зам.-председателят на ГЕРБ, в коментар на журналистически въпрос, акцентира, че взаимност на думи не е задоволителна, би трябвало да има дейности, само че те са напълно прерогатив на изпълнителната власт. Той означи, че Борисов е извънредно виновен политик.

Неслучайно споделих, че това е от компетентността на изпълнителната власт и, в случай че президентът Радев прочете чл.105 от Конституцията, ще си даде отговор и няма да е належащо да задава тези въпроси, сподели Цветан Цветанов в отговор на въпрос за думите на президента Румен Радев, че кабинетът не е съгласувал с него решението си да извика Коцев за съвещания в София. Т.е., добави Цветанов, решението би трябвало да бъде взето от изпълнителната власт.

Депутатът не намира драма в другата позиция на " Атака " и опцията да напусне ръководството, в случай че съветски дипломати бъдат експулсирани от България, и увери, че беседва с патриотите и получава поддръжката на една част от тях по този съответен проблем. Скоро очаквал да се събере и съдружният съвет.

Не мога да се дразня на Волен Сидеров, тъй като това е заявено през всички тези години, през които той взе участие в политиката, само че това, което е значимо да се знае е, че всяка една от партиите може да показва своето мнение. Цветанов изясни, че днешната обстановка е нямало по какъв начин да бъде планувана при подписването на съдружното съглашение, само че страните в него са си оставили опцията всяка една от партиите да показва своята позиция. 

Какво знаем за случая до този миг:

* Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха открити в безпомощно положение на скамейка в град Солсбъри на 4 март.

* Скрипал е някогашен съветски сътрудник, който през 2006 година е наказан на 13 години затвор за шпионаж в интерес на Англия. 4 години по-късно е един от четиримата пандизчии, освободени от Москва в подмяна на 10 съветски шпиони, арестувани от ФБР.

* Скрипал се открива в град Солсбъри, Англия.

* Съпругата на Скрипал, по-големият му брат и синът му починаха през последните 2 години. Според фамилията част от тях са умрели при мистериозни условия.

* Британското следствие сочи, че Скрипал и щерка му са отровени с нервнопаралитичното вещество „ Новичок ”. То е създадено в някогашния Съветски съюз през `70-те и `80-те години.

* „ Новичок ” е мощно токсично нервнопаралитично вещество. Той е четвърто потомство токсичен газ, чиито съставни елементи са селскостопански химикали. „ Новичок ” провокира закъснение на сърдечния темп и ограничение на въздушните пътища, което води до гибел от задушаване. Една от главните аргументи да се създават тези субстанции е, че техните съставни елементи не са неразрешени.

* Англия упорства Москва да даде пояснения по случая. И предизвестява, че в случай че това не се случи, ще вземе ответни ограничения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР