България трябва да бъде много по-активна в популяризирането на място

...
България трябва да бъде много по-активна в популяризирането на място
Коментари Харесай

Радев се срещна с водещи американски компании с интерес да инвестират у нас

България би трябвало да бъде доста по-активна в популяризирането на място в Съединени американски щати на опциите за правене на бизнес у нас. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след работна среща в Ню Йорк, проведена от Бизнес съвета за интернационално съгласие. В нея участваха представители на американски компании с водещи позиции в международния бизнес в сферите на връзките, осведомителните технологии, застраховането, финансите, енергетиката, отбранителната индустрия.

Целта на срещата беше постигането на по-добри резултати в капиталовото съдействие сред България и Съединени американски щати и стимулирането на интереса на компании от браншове с висока добавена стойност да влагат у нас. Представителите на бизнеса показаха подготвеност да посетят България, с цел да проучат изискванията, които страната ни дава. Президентът открои квалифицираните експерти и конкурентната данъчна рамка като част от преимуществата на България.

Пред публицисти президентът уточни, че стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати се задълбочава и изключително отчетливо това се отразява в областта на сигурността и защитата.

,,Ние имаме упоритостта това съдействие да стане пълноценно във всички останали действия, изключително в вложенията и прехвърлянето на високи технологии'', съобщи Румен Радев. Президентът уточни, че за задачата би трябвало да се води разговор на високо политическо равнище, а бизнесът да усеща поддръжка.

Румен Радев още веднъж моли за планова подготвеност от страна на българската страна и бизнеса.

,,Това значи не просто да обясняваме какъв брой са положителни изискванията за бизнес в България, само че да представяме подготвени планове с ясни параметри, с тъкмо избрани оферти, с цел да можем да се договаряме на място'', съобщи Румен Радев.

В отговор на въпрос за резултатите за България от 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, президентът уточни, че социално-икономическото развиване на България би трябвало да бъде подкрепено с добра позиция на страната ни в света в политически и публичен проект.

,,Когато разговорът на високо политическо равнище е градивен и отворен, това води до доверие, а то е значимо за правене на бизнес, вложения, за съдействие в региона на образованието, науката технологиите'', съобщи още Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР