България традиционно е предпочитана дестинация за голям брой руски граждани

...
България традиционно е предпочитана дестинация за голям брой руски граждани
Коментари Харесай

Медведев призова за облекчаване на визовия режим

България обичайно е желана дестинация за огромен брой съветски жители поради изобилието на културни монументи, естествената историческа езикова непосредственост, християнски манастири, минералните извори, топлото море, снежните планини. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на българо-руски бизнес конгрес в региона на туризма с присъединяване на министър председателите на двете страни Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. Форумът е в границите на двудневното публично посещаване на съветския министър председател, който е в България по покана на Борисов.

Ангелкова посочи, че двете страни има дълготрайни, постоянни и перспективни обичаи в региона на туризма и уточни, че България постоянно е била едно от обичайните и сигурни места за отдих на съветските туристи.

Между Русия и България има туризъм. При това той е на много положително равнище, акцентира Дмитрий Медведев, представен от Българска телеграфна агенция.

Руският министър председател посочи, че народите на България и Русия са свързани исторически, културно и духовно. Затова той счита, че в основата на положителното гостолюбие са културните обичаи.

Дмитрий Медведев уточни, че към 500 000 съветски туристи посещават България, като към 300 000 руснаци имат и недвижими парцели по българското Черноморие. Според него в България има прелестни климатични условия, положителни хотели и плажове и в страната ни има прелестни условия за отмора и отдих. Той добави, че някои българи също почиват в Русия и в последните години те са се нараснали. По приблизителни данни, които Медведев уточни, към 50 000 българи избират Русия за туристическа дестинация.

Той засегна и тематиката за визите за туристи: "Важно е да се решат проблемите с визовия режим. С тази задача в Русия се занимава специфична комисия ".

Руският министър председател посочи, че Русия се стреми да усъвършенства обслужването и да развива инфраструктурата си. В Русия е почнала и работа интернационална кооперация, която би трябвало да облекчава визовия режим. Скоро ще стартират да се издават и електронни визи, посочи Медведев.
Според него Русия заема първо място по национални паркове в света, което развива доста екологичния туризъм в страната му. Историческият туризъм също заема значително място в Русия. Медведев и Борисов през вчерашния ден са разискали опциите за възстановяване на връзката сред българските и съветските градове, заяви Медведев. Според него това ще способства и за повишение на туристическия поток сред двете страни.

"Туризмът е изключително икономическо направление, тип бизнес. Всеки, който може да сервира забавен туристически артикул, ще се окаже печеливш ", посочи Дмитрий Медведев.

Премиерът Бойко Борисов сподели по време на форума, че България има извънредно положителни обекти, които да предложи на съветските жители в региона на културно-историческия, религиозния туризъм, като посочи, че страната е вложила стотици милиони в реконструкцията им. Той сподели, че съветският министър председател е бил впечатлен от видяното културно-историческо завещание на траките по време на визитата си. Премиерът означи, че в 59 съветски града има изнесени визови центрове за облекчение на съветските туристи и уточни, че разискваната през вчерашния ден с съветския му сътрудник концепция за ферибот сред Бургас и Новоросийск също ще е облекчение, както за туристите от Русия, по този начин и за съветските жители, които са избрали да живеят в България.
Българският министър председател посочи още, че конкуренцията в бранша на туризма е "даже подла на моменти ". Премиерът заяви, че се разисква опцията министерството на туризма дружно със сдружението на общините да бъдат подхванати ограничения, с които България да удържи на конкуренцията на Турция, Гърция, които дотират чартърите за проведени туристи и изиска да бъдат направени финансови планове, с цел да може да се подкрепи сектора. Премиерът посочи още, че има капацитет за разширение на двустранното съдействие и в областта на детския туризъм.

Ще се постараем да бъдем по-гъвкави, тъй като при тази конкуренция екскурзиантът избира най-хубавата дестинация, цена, обслужване, качество на храна и сигурност, сподели още министър председателят Борисов, като посочи напъните на страната да води уравновесена външна политика, което значително подсигурява и сигурността в страната. Борисов уточни, че още преди началото на летния туристически сезон се работи взаимно с съветската страна за сигурността в курортите, такава е обезпечена и в планинските курорти.

Премиерът посочи стабилността на националната ни валута, спазването на финансовата дисциплинираност и сподели, че по тази причина чакаме през юли да ни поканят в чакалнята на Еврозоната. Той уточни, че този факт ни прави прогнозируеми в други сфери на стопанската система.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР