България Томислав Дончев: Само с инвестиции в улици, кръстовища, градинки

...
България Томислав Дончев: Само с инвестиции в улици, кръстовища, градинки
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Само с инвестиции в улици, кръстовища, градинки няма да стане

България Томислав Дончев: Само с вложения в улици, кръстовища, градинки няма да стане Вицепремиерът уточни, че за идващия програмен интервал са планувани доста повече средства от Европейски Съюз за България - към 26-27 милиарда лв. 26 юли 2019, 15:29  Томислав Дончев: Само с вложения в улици, кръстовища, градинки няма да стане Източник: БГНЕС
"Трябва да бъде изменен моделът, по който се случват плановете и вложенията. Това, че са се похарчили законосъобразно едни средства, към момента не значи нищо, значителният въпрос е каква е изгодата от тях ", съобщи през днешния ден вицепремиерът Томислав Дончев.

Той уточни, че през идващия програмен интервал са планувани доста повече средства от Европейски Съюз за страната ни, като размер финансовата рамка е към 26-27 милиарда лв..

Пари ще има, най-същественият въпрос е по какъв начин да бъдат вложени по подобен метод, че от тях да има оптимален резултат,

сподели заместител министър-председателят. "Основният въпрос е по какъв начин да адресираме потребностите и опциите, свързани с демографията, с нуждата от по-агресивно стръмно икономическо развиване. Това единствено с вложения в улици, кръстовища, градинки няма да стане, нужен е нов вид вложения ", означи той.

Дончев счита, че през идващия програмен интервал е нужно да се смени гамата на вложенията, както в обичайната бизнес инфраструктура, по този начин и в построяването на иновационна инфраструктура. Друго предизвикателство съгласно Дончев е "да променим мащабите на мислене ", да се намерят решения и благоприятни условия да се вършат планове на надобщинско равнище. Имаме няколко сфери, където равнището ни на мислене, обмисляне и реализиране на такива планове би трябвало да бъде надобщинско, районно, уточни Дончев.

Вицепремиерът предлага също публичната полемика да се направи преди нещо да се построи. Трябват ни ограничения преди нещо да се случи, преди етапа на планиране, даже капиталовият развой да става по-бавен, само че в режим на по-добра социална осведоменост и поддръжка, сподели Томислав Дончев, който през днешния ден взе участие в съвещание на Съвета за развиване на Южен централен регион.

Вицепремиерът разяснява и тематиката за африканската чума по свинете , като дефинира обстановката като доста тежка. Огнищата са към този момент 22.

"За злощастие доста подобаващ сезон за разпространяване на болестта. Вземат се, бих споделил, радикални ограничения. Но един от проблемите, който имаме е, че измежду обществеността, дори бих споделил и измежду управата в засегнатите региони, нямаме цялостно подпомагане. Има опити и за извеждане, и за превозване на животни, което значи разпространяване на болестта. Затова освен Министерство на вътрешните работи, мобилизирали сме сили на Българската войска и колкото е належащо ще бъдат мобилизирани в допълнение, с цел да се обезпечат карантинните мероприятия ", сподели Дончев и добави, че би трябвало да бъдат взети всички ограничения да се ограничи разпространяването на болестта.

Еврокомисар: България може да загуби свиневъдството си

Той дефинира пробива в масивите на Национална агенция за приходите като тежък киберинцидент . По думите му обстановката е по-особена, тъй като приходната организация е обществена институция, а наложената санкция ще се заплати от обществените доходи. "Една санкция се заплаща от обществените доходи, т.е. от налози. Само, че това не е единственото наказване. За целия теч на данни ще се откри кой е отговорен, всички чиновници от най-ниското до най-високото равнище, и ще бъдат планувани санкции. Само, че сега приоритет е преодоляването на обстановката ", сподели Дончев.

Национална агенция за приходите към този момент се е свързала с близо 180 българи, за които има сериозно приключване на данни, предлага им се помощ, сподели още той.

"По отношение на другите лица, в това число и аз ревизирах себе си, написа, че съм обвързвано лице със сина си, което надали е някаква вест. Има единният ми цивилен номер, което не е добре, само че въпреки всичко ЕГН-тата са предпазена информация от две години. Най-тежкият вероятен случай е някой да влезе вътре и да трансформира данните, това значи в действителност злополука, вторият по тежест случай е някой да унищожи данните ", сподели още вицепремиерът. Той още веднъж разяснява, че България дава доста малко пари за киберсигурност и би трябвало да бъдат взети ограничения за по-добра отбрана на данните.

Национална агенция за приходите: Не се постанова промяна на документите за идентичност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР