България Теменужка Петкова: Приключи първият етап на Балкански поток В

...
България Теменужка Петкова: Приключи първият етап на Балкански поток В
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Приключи първият етап на "Балкански поток"

България Теменужка Петкова: Приключи първият стадий на " Балкански поток " В момента се работи на трасе от 150 км 20 декември 2019, 14:25  Теменужка Петкова: Приключи първият стадий на Източник: БГНЕС
ървият стадий на плана "Балкански поток " е завършил, сега се работи на трасе от 150 км.

Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов за реализацията на плана "Балкански поток " на българска територия.

"Предвиденият за създаване метафоричен газопровод е с приблизителна дължина 474 км, с диаметър 1220 мм и оптимално работно налягане от 7, 5 мегапаскала. Заедно с построяването на преносния газопровод ще бъдат построени две оптични кабелни линии, които ще бъдат положени от двете страни на преносния газопровод и ще доближат българо-сръбска граница. Трасето на преносния газопровод минава през землището на 11 области. Съгласно подписаният контракт в период до 250 календарни дни ще бъде построен сектор от 308 км до българо-сръбска граница. За целия сектор от 308 км издадени позволение за градеж от страна на Министерство на регионалното развитие, които са влезнали в действие. В оставащия период на контракта до 615 календарни дни ще бъде построена останалата част от трасето ", сподели още Петкова.

"Първият стадий по плана е завършил и е въведен в употреба, това са 11 км от турско-българска граница. Изграден и въведен в употреба е газоизмервателната станция, която е ситуирана директно до компресорна станция "Странджа ". В момента се работи на трасе, почти към 150 км и трасето е разграничено на три сектора ", добави още министърът.

"От наша страна и от страна на изпълнителя се поставят всички старания, тъй че планът да бъде осъществен в границите на периода по контракта ", добави още Петкова.

„ Булгартрансгаз” подписа с „ Аркад” за „ Турски поток”

Енергийният министър увери, че "заварките на тръбите на "Балкански поток " са безусловно качествени.

"Консорциумът, с който работим е извънредно добра компания, с доста положителни експерти, с доста положителни специалисти в тази област, няма никакви учредения за такива изказвания. Смея да настоявам,че са безусловно погрешни ", сподели тя.

Теменужка Петкова акцентира, че "Балкански поток " не се бави, а се осъществя съгласно периодите.

"Под строителство на газопровод се схваща освен да се вземат и да се положат тръбите, преди този момент би трябвало да се извършат поредност от действия, които са свързани с избрани механически интервенции. Колегите са на трасе, компанията реализатор е там, работят и ще спазим това, което написа по контракта. 5 км дневно се обработват като територия. Изкопават се траншеи, изкопава се хумусен пласт, разнасят се тръби. Тръбите за 200 км към този момент са тук, на наша територия, складирани са в базите, разнасят се по трасето. Заваряват се избрани сектори от тръби ", сподели още министърът.

Във връзка с визитата на американски специалисти оповестено при срещата на Борисов и Тръмп, министърът разясни, че те са пристигнали в България.

Тя посочи,че 11 американски са са енеригйни обекти.

Владимир Путин: България бави „ Турски поток”

"Срещата мина извънредно добре, доста партньорски дух мина срещата. Те бяха прелестно сюрпризирани от равнището, на което се намира българската нуклеарна енергетика. Искаха да посетят Топлоелектрическа централа "Марица изток " 2. Бяха впечатлени от мащабите на централата. Продължаваме диалозите и работата с американските специалисти и сътрудници “, сподели още Петкова.

Тя уточни, че с цел да се каже изрично дали американското гориво става, европейските правила са споделили, че то би трябвало да е лицензирано.

По думите й се работи в тази посока с американските си сътрудници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР