България тайно изнася оръжие за Украйна, съобщи лидерът на ГЕРБ

...
България тайно изнася оръжие за Украйна, съобщи лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Бойко Борисов обяви, че България изнася тайно оръжия за Украйна

България скрито изнася оръжие за Украйна, заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов от храм " Рождество Христово " в град Шипка.

" Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните фабрики работят на макс. Това не е загадка. Точно прозукцията, която се употребява в Украйна... Неслучайно от Българска социалистическа партия мълчат, с техния автограф става. Това е двуличието им и те би трябвало да си вървят ", съобщи Борисов. (виж видеото след 10 минута – бел. ред.)

По думите му има болшинство в българския парламент, което може да вземе решение за изпращане на военна помощ за Киев.

Към момента формалната българска позиция е, че не изпращаме военна помощ на Украйна. Министърът на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова неведнъж съобщи, че с нейния автограф и един патрон няма да бъде изнесен за Киев. Военната продукция е под неин надзор.

В сряда се чака българска делегация от ръководещата коалиция да посети украинската столица, с цел да вземе решение дали България да изпрати оръжие.

Премиерът Кирил Петков преди дни съобщи, че персоналното му мнение е, че страната ни би трябвало да помогне на Украйна и с оръжейна помощ.

На въпроса дали България върви към предварителни избори Бойко Борисов отговори, че това е " най-правилното, тъй като те демонстрираха неспособност в нито една сфера да създадат каквото и да било ". Той обаче отхвърли да каже дали ГЕРБ ще желае избор на съмнение.

Лидерът на ГЕРБ твърди, че държавното управление се готви да тегли нов заем от още 2 милиарда лв..

Както нормално визитата на Борисов в Шипка и брифингън му за медиите беше предаван в формалния му профил във Facebook.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР