България Tagesschau: Милиони от ЕС потъват в стадиони за България

...
България Tagesschau: Милиони от ЕС потъват в стадиони за България
Коментари Харесай

Tagesschau: Милиони от ЕС потъват в стадиони за България

България Tagesschau: Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България Те са малко посещавани, само че за сметка на това се нуждаят от ремонт, написа немското издание 22 януари 2020, 15:52  Tagesschau: Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България
Tagesschau: Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България
 Маскирани отмъкнаха 10 000 лева от бензиностанция в София (+Видео)
Маскирани отмъкнаха 10 000 лева от бензиностанция в София (+Видео)
 Шефът на организацията за вложения: Още сме в играта за цех на Volkswagen
Шефът на организацията за вложения: Още сме в играта за цех на Volkswagen
 Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца
Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца
 Движение за права и свободи: Това докара до разпад на цели браншове
Движение за права и свободи: Това докара до разпад на цели браншове
 За дома за възрастни хора:
За дома за възрастни хора: " Животът им е в заплаха "
 Арогантен водач на кола за спешна помощ отхвърли да реалокира болна жена
Арогантен водач на кола за спешна помощ отхвърли да реалокира болна жена
 Голяма повреда остави част от Перник без вода
Голяма повреда остави част от Перник без вода

помощта на средства от Европейския съюз в доста градове в България са издигнати игрища. Те са малко посещавани, само че за сметка на това се нуждаят от ремонт.

Един от тях е пред разрушение, написа немското издание "Тагесшау ".

Лекоатлетическа подготовка на стадиона в Костенец. На мястото на нормалната тартанова настилка върху пистата се вижда мръсна алена гума, цялостна с дупки. Огромни части от нея могат елементарно да се откъснат, по тази причина 16-годишната Габриела би трябвало да внимава доста при 100-метровия спринт.

Тя признава, че й е доста мъчно. На процедура е невероятно да се тренира на пистата – макар шпайковете състезателите постоянно се подхлъзват, оплаква се младата спортистка.

Пистата на стадиона не е овална, както е нормално, а четириъгълна. И това не е всичко. В единия от ъглите младите състезатели би трябвало да заобикалят висок бял дирек и табло с бушони.

Затова по време на тичане те съкратяват трасето.

"Ако би трябвало да създадем една обиколка, тичаме през тревата, с цел да вземем завоя ", изяснява Габриела.

Костенец не е просто някакъв български състезателен клуб. Там, да вземем за пример, работи някогашният треньор на Йорданка Донкова – българската международна и олимпийска шампионка на 100 метра с трудности.

Младото потомство продължава да печели медали, само че съществуващата сериозна заплаха от пострадване на спортистите тормози треньорката Добромира Пенчева.

Тя е облечена в спортен екип в зелено и бяло и е изключително деликатна към огромната естрада. Защото има заплаха покривът да се срути върху главите на посетителите, споделя слабата тъмнокоса жена.

"Виждате, че дъските са разхлабени. Моят сътрудник – треньор по футбол, се пробва да ги смъкна с топките, с цел да не ударят децата, когато паднат от единствено себе си ", споделя Пенчева.

Футболно игрище в Костенец наподобява наред. Иначе стадионът се нуждае от сериозен ремонт. При това през 2014 година по груби калкулации за цялостното възобновяване на стадиона са изхарчени над 2 млн. евро европейски средства. След което той наподобява по-зле, в сравнение с преди ремонта.

Към четириъгълната писта се прибавят счупени асансьори и зала за фитнес с опустошен под. Фирмата, направила ремонта, не може да бъде открита, споделя Пенчева.

Тя счита, че става въпрос за корупционна скица.

"Мисля, че по-голямата част от парите са откраднати, след което е направено каквото може с остатъка от средствата. Има трева за футболното игрище, само че за лекоатлетите не е направено нищо ", споделя треньорката.

Лекоатлетите са принудени да упражняват в прилежащата Долна Баня, където има огромен стадион с футболно игрище и добра тартанова настилка.

Друг "голям " футболен стадион има в Лесичово. На трибуните има към 80 индивида, които поддържат тимовете от районната лига.

През последните години в страната са издигнати доста игрища, от които никой няма потребност, счита журналистът Георги Филипов.

За професионалния футбол след 60-те години (на предишния век – бел. ред.) в огромните градове не е издигнат нито един стадион. За сметка на това се появиха доста дребни игрища по селата, в които обаче няма хора.

Причината за това е доста елементарна – стадионите са финансирани по планове на Европейски Съюз за развиване на селските региони. А тези планове би трябвало да съдържат някакъв състезателен детайл.

Според Филипов, това е причина за корист със средства, защото България има голям проблем с корупцията.

По време на обиколката из разнебитения стадион в Костенец, треньорката Пенчева почуква по кухата външна стена и в ръцете ѝ пада парче от нея.

Стената е направена от ПДЧ-плоскости. Година след приключването на ремонта всичко е почнало да се разпада.

Разбитият стадион в Костенец принадлежи на общината, която била подала тъжба против фирмата-изпълнител.

Mithilfe von #EU-Geldern sind in Bulgarien viele Stadien auf dem Land entstanden - wenig besucht und mitunter stark sanierungsbedürftig: Ein Stadion ist nahezu abbruchreif.

➡️ https://t.co/GTMXNFimTT @tagesschau @AndreaBeer2 @ARDstudioWien
— Deutschlandfunk Sport (@DLF_Sport) 22 януари 2020 година

По тематиката  NYT: В България и Европейски Съюз олигарсите точат милиони от земеделие NYT: В България и Европейски Съюз олигарсите точат милиони от земеделие  Манолев отива на съд за къщата за посетители Манолев отива на съд за къщата за посетители  КПКОНПИ: Няма спор на ползи при парцелите на властта КПКОНПИ: Няма спор на ползи при парцелите на властта  В чии ръце е земята на България В чии ръце е земята на България

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: евросредства .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи  1 Вижте какви фрагменти търси бизнесът  1 В кои квартали са най-скъпите жилища в София  1 Откриха нар и чушки с пестициди от Турция --> Пaрите ни  Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи Токът скача, в случай че рецесията с водата продължи  Вижте какви фрагменти търси бизнесът Вижте какви фрагменти търси бизнесът  В кои квартали са най-скъпите жилища в София В кои квартали са най-скъпите жилища в София  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца  <br> <strong> Мистериозни пожари </strong> в Сицилия – <strong> 15-годишна мистерия </strong> <br>
Мистериозни пожари в Сицилия – 15-годишна мистерия
 <br> Ще повярвате ли, че в тези <strong> дребни къщи </strong> може да се живее <br>
Ще повярвате ли, че в тези дребни къщи може да се живее
 <br> <strong> 6 кино лентата, </strong> с които да преборим зимната <strong> тревога </strong> <br>
6 кино лентата, с които да преборим зимната тревога
Последни  Трима финалисти се борят за място в осми сезон на „ Като две капки вода “ Трима финалисти се борят за място в осми сезон на „ Като...  <p><strong>Милиони от Европейски Съюз потъват</strong> в <strong>стадиони</strong> за България&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> Милиони от Европейски Съюз потъват в игрища за България ...  <p>Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София</p> Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София  Нещата, които да не вършиме на заравяне Нещата, които да не вършиме на заравяне  Hyundai Kona Electric Електрическият Hyundai Kona влезе в „ Гинес”  Избраха Андон Балтаков за шеф на БНР Избраха Андон Балтаков за шеф на БНР  Завеждат иск за 380 млн. лева против Арабаджиеви Завеждат иск за 380 млн. лева против Арабаджиеви  <p><strong>6 кино лентата, </strong>с които да преборим зимната <strong>тревожност</strong></p> 6 кино лентата, с които да преборим зимната тревога  Световните медии: Кабинетът „ Борисов ” ще оцелее Световните медии: Кабинетът „ Борисов ” ще оцелее  Кралица Виктория Любовната спекулация на кралица Виктория, провокирала...  <p>По аления килим на <span style= По аления килим на „ 18% сиво “  Ето в кои градове ще има броене напролет Ето в кои градове ще има броене напролет  полиция Маскирани отмъкнаха 10 000 лева от бензиностанция в...  Сотир Цацаров КПКОНПИ проверява шефа на НСО и някогашен шеф на БНР  <p>Ст.&nbsp;Янев: Още сме в играта за цех на Volkswagen&nbsp;</p> Ст. Янев: Още сме в играта за цех на...  <p>Разкриват ли сънищата най-дълбоките ни тайни</p> Разкриват ли сънищата най-дълбоките ни секрети  <p><strong>Рускиня</strong> е двойничка на <strong>Анджелина Джоли</strong>. Вижте я</p> Рускиня е двойничка на Анджелина Джоли. Вижте я  Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца Отцепиха региона към някогашен боен цех във Враца  <p><strong>7-те ползи</strong> за здравето от <strong>ходенето </strong>пеша през зимата</p> 7-те изгоди за здравето от ходенето пешком през зимата  Проверки и в Комисията по <a href=хазарта " /> Проверки и в Комисията по хазарта Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж ляга да спи с жена си. Изведнъж дамата пита: - Вратата заключи ли? - Заключих. - Френското резе дръпна ли? - Дръпнах. - Холандският… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  Какви са изгодите от медитацията (ВИДЕО)  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска Водещи вести  Сотир Цацаров КПКОНПИ проверява шефа на НСО и някогашен шеф на БНР  Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София Арестуваха деца за блудничество с 8-годишен в София  <p><strong>Рускиня</strong> е двойничка на <strong>Анджелина Джоли</strong>. Вижте я</p> Сравняват тази рускиня с Анджелина Джоли  Кралица Виктория Любовната спекулация на кралица Виктория, провокирала невиждан скандал  <p> " Искаше ми се тази фотография да не беше правена "  <p>Странна <strong>прогноза за времето</strong>: нощ на <strong>падащите игуани&nbsp;</strong></p>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР