„България строи най-евтините магистрали в цяла Европа”, посочи министърът на

...
„България строи най-евтините магистрали в цяла Европа”, посочи министърът на
Коментари Харесай

Нанков: Строим най-евтините магистрали в цяла Европа

„ България строи най-евтините автомагистрали в цяла Европа”, уточни министърът на районното развиване Николай Нанков, представен от бТВ. Според него това не е за сметка на качеството.

„ От последните седмици и дни грубо се спекулира по тематиката, че видите ли в България ние строим, а и се возим по най-скъпите пътища в Европа”, уточни още Нанков.

Той направи и доклад по какъв начин се е движела цената на автомагистралите в България, обръщайки внимание, че най-скъпата е Автомагистрала „ Люлин”, предоставена през 2006 година

Средната цена в била 3,1 млн. евро, за Сърбия – 5,5 млн. евро, за Румъния – 6,43 млн. евро, а за Гърция – 10,28 млн. евро.

Нанков уточни, че е изцяло реалистично в края на 2024 година Автомагистрала „ Хемус” да бъде напълно приключена, а пък Автомагистрала „ Струма” в сектора Кресна до Сандански ще бъде приключена с съвсем осем месеца предварително.

„ От 5 май 2017 година държавното управление е дало старт на пътни планове за към 1,4 милиарда лева Страната ни наподобява на строителна площадка”, установи Нанков. Той уточни още, че се ремонтират второкласни и третокласни мрежи, както и общински пътища, мостови уреди, тунели и други

„ Всички публични поръчки са обществени, транспарантни и в цялостно сходство с нормативната уредба”, сподели министърът.

Изслушването на районния министър за напредъка по пътните планове в Народното събрание беше несъмнено от опозицията като „ спешна пиар акция без съдържание”. „ Вие очевидно още веднъж потвърждавате, че живеете в един успореден свят, нямащ нищо общо с действителността”, сподели Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.

„ През пролетта предходната година прокуратурата влезе в АПИ дружно с ОЛАФ и ДАНС и даде информация, че в организацията се уговарят публични поръчки. Поискахме тази комисия, с цел да забележим кой носи политическа отговорност. Вие тогава се уплашихте, скрихте се, само че проблемите лъснаха още повече. Днес след една година отново слушаме за автомагистралите, които към този момент не са и скоростни пътища, имайки поради какви ограничавания за придвижване има по тях”, разяснява от трибуната Ерменков.

„ По пътищата на България няма значение кой от коя политическа мощ е. Всички желаеме по-добра инфраструктура и вложения, както и сигурност по пътищата”, съобщи от своя страна Цветан Цветанов след чуването на Нанков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР