България Строеж в Созопол не спира, недоволство Собственичката има издадена

...
България Строеж в Созопол не спира, недоволство Собственичката има издадена
Коментари Харесай

Строеж в Созопол не спира, недоволство

България Строеж в Созопол не стопира, неодобрение Собственичката има издадена заповед, само че не се е съобразила  Виолета Русенова 13 май 2019, 12:22
троеж върху созополските скали провокира отвращение и неодобрение на хора от града. До момента обаче въпросът не е позволен. Строителството не стопира.

Собственици на ресторант в Стария град почнали да строят, с цел да разширят комерсиалната си повърхност. Според локалните хора, дейностите са противозаконни. Преди време собственичката на ресторанта даде обещание, че структурата ще бъде отстранена. Оказва се обаче, че освен, че не е била отстранена, само че и пораства. През уикенда е почнало ново строителство за доизграждане. Местни хора извикали полицията.

Според Теодора Свиридова строителите са почнали да работят в 8 часа сутринта в събота. За час и половина те са сложили горното равнище на градежа.

„ Имаме издадена заповед за прекъсване на нелегално строителство. В момента засегнатите лица са подали несъгласие против нея до Административен съд. Въпреки това ние няма да оставим нещата по този начин и няма да допуснем построяването на едно такова нелегално съоръжение”, съобщи изпълняващият длъжността кмет на Созопол Катя Стоянова пред "Здравей, България " по NOVA.

Според регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков парцелът, върху който се строи, е изключителна държавна благосъстоятелност. Той добави, че собственичката на въпросния ресторант Юлия Кючукова е получила полицейско предписание за прекъсване на градежа. В противоположен случай може да бъде арестувана за 24 часа.

На Кючукова е формиран сигнален протокол за увреждане на държавно имущество, което е закононарушение. От регионалната администрация са подали сигнал до Районната прокуратура.

А самата тя изясни противозаконния градеж с опит да избави бизнеса си. „ По принцип никой не ми е разрешил. 4 години си заплащам тротоарното право на общината. Рисковано е. Аз поемам отговорност " изясни пред NOVA Юлия Кючукова. Тя добави, че ще отстрани противозаконната сграда, само че чака решение от съда.

Металните греди обаче ще останат през цялото лято, защото на 15 май влиза в действие възбраната за строителство по морето.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР