България - страната на писаниците, бумащината, паспортите ... и парите.

...
България - страната на писаниците, бумащината, паспортите ... и парите.
Коментари Харесай

На кого му трябват пари, че измисли паспорти за колите?

България - страната на писаниците, бумащината, паспортите... и парите. Алчността на днешните управници няма граници. Ама за какво не, щом може.
Нека ви опиша една приказка. Имало едно време една страна. Тя била голяма, само че не по територия, а по душа. Хората били милостиви и чистосърдечни. Помагали си, били единни, дружно се борели против неправдите и успявали. Идилия. Един ден обаче се появила една група от алчни " индивиди ", които желали да имат всичко. Хрумнало им, че с цел да съумеят в черната си задача ще им би трябвало тактиката " разделяй и владей ". В добрината си елементарният човек бил доверчив и им повярвал на обещанията за разцвет и богатство. Така, в наивността си, хората били примамени, а останалите, които разбрали, че всичко е машинация напуснали страната. По-лесно било, вместо да се борят против вятърни мелници.
Постепенно тези алчните почнали плячкосване и разграбване на разграбеното. Обикновените хора продължавали да бъдат по този начин смирени и да се ядосват единствено на разум. Докато и те не отпътували... или не починали. Така е, скъпи читатели - когато човек мощно желае нещо да се промени в живота му, не стои да гледа безучастно, до момента в който си пие ракията пред тв приемника. Но става известно, че един подобен народ, като българският, има потребност от лидер, който да го поведе към смяната. Това е потвърдено още по времето на 500-годишното турско иго. Защото всеобщият българин е нерешителен, нерешителен и няма воля да промени себе си и мирогледа си, с цел да се настъпи смяна и във физическото му положение. Доказателство за това е безмълвното единодушие на хората с предлагането всеки автомобил да си има паспорт, да минава спомагателен главен обзор и въобще по него да се вършат още стотици левове разноски. Тази поредна " политическа талантливост " у нас евентуално има няколко цели. Да предположим за какво и по какъв начин е измислено новото законопредложение:
1. Имаме една-две фирмички за създаване на софтуерни артикули и надлежно - една-две печатници, няколко приятелчета с огромни сервизи.. а, да - и една-две банки, които са позакъсали финансово: е, дано да помогнем и те самун би трябвало да ядат, некое и друго кредитче да се изтегли от народа, че да ги подпомогнем малко;
2. Крайно време е да банкрутираме тия нахални дребни гаражчета и автоморги: какво ми напират тука да се пробват да изкарат някой лев;
3. Увеличихме минималната заплата на цели 560 лева - тия водачи доста забогатяха и взеха да си разрешават лъскави коли, време е да им " резнем крилцата " ;
4. Всичко би трябвало да е о-пи-са-но: каква е тая разхайтена работа - автомобилът да има единствено една сервизна брошура, единствено един ваучър, единствено един документ за благосъстоятелност, единствено една винетка, единствено една застраховка " Гражданска отговорност "... та като те спрат служителите на реда да няма какво да проверяват;
5. Прекалено доста свободно време и пари му остават на тоя народ, какво ми се е юрнал по почивки и пътувания: за това, че избрахте гръцкото море, а не родното, в този момент ще си платите. Прекалено са ви малко уговорките очевидно, че да ми се скитосвате из плажовете на Гърция. Я малко време тука по опашките да оставите. И пари де, че да си седнете добродушно на мястото.
Ама като ви трябват пари, за какво просто не застанахте пред тв приемника и да кажете да ви съберем? Българинът е привикнал да организира благотворителни акции за свои сънародници. Плюс-минус още една... Веднага щяхме да отворим един DMSspasiBulgaria.
И по този начин, с тази поредна глупава мярка, уважаеми управленци, просто ще стимулирате две съществени неща. Първото е, че ще накарате още повече българи да се изнесат на открито, вместо да ги привлечете назад в България. А второто е, че оставащите тук ще измислят нова скица за заобикаляне на закона, заради финансова неспособност да се оправят с следващото заплащане. Аз също имам предложение към вас - продайте служебните коли и започнете да се движите с градски превоз, намалете си заплатите и всичките тези нововъведения за автомобила на всеки един жител дано се поемат от спестените разноски.
Автор: Атанаска Маркова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР