България страда вече много години“. Това заяви легендата на родния

...
България страда вече много години“. Това заяви легендата на родния
Коментари Харесай

Христо Стоичков: България страда много години, но съм оптимист

„ България страда към този момент доста години “. Това съобщи легендата на родния футбол Христо Стоичков в изявление за уеб страницата на ФИФА.

От Inside FIFA разговаряха с няколко водещи фигури от родния футбол за значението и присъединяване на „ трикольорите “ в шампионата FIFA Series 2024, който се организира в Азербайджан.

България завърши присъединяване в Баку с победа над Танзания с 1:0 и тъждество 1:1 против домакина Азербайджан.

„ Винаги споделям на днешните национали да не се пробват да ни копират. Те би трябвало да намерят своя личен път и това включва упорита работа и мислене. Ако се опитат да ни копират, това единствено ще окаже напън върху тях, а когато това се случи, нещата нормално не се получават “, безапелационен е Христо Стоичков.

Изданието напомня, че Камата има маркирани 37 гола в 83 мача за националния отбор.

„ Опитвам се да им давам препоръки, само че единствено в случай че ме питат. Харесва им да са с мен и аз им демонстрирам любовта, от която се нуждаят и която е толкоз значима за тях “, сподели още някогашният селекционер на отбора ни.

„ Оптимист съм и се надявам нашият тим да се класира още веднъж на огромен шампионат един ден. Искам да отида на стадион с 40 000 или 50 000 души и да чувам националния химн на моята страна преди началото на мача. Искам още веднъж да изпитам тази страст. Надявам се това да се случи скоро, само че би трябвало да свършим доста работа на всеобщо равнище. ”

„ Турнирът в Баку съставлява интернационалните мачове, по тази причина би трябвало да се възползваме оптимално от тях “, разяснява Стоичков.

„ Факт е, че става все по-трудно да се провеждат интернационалните срещи, само че FIFA Series ни ги дава. Става все по-трудно да се намерят огромни тимове, които да играят, и тези шампионати оказват помощ на по-младите футболисти, като дават късмет да се учат. Поздравления от мен за ФИФА, които са положили доста старания за шампионата. Това в действителност ще помогне на участващи тимове “, сподели още Стоичков.

Сред интервюираните бяха още Борислав Попов и капитанът на България Кирил Десподов. Те също считат шампионата за доста потребен, даващ скъп интернационален опит на играчите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР