България Стойчев срещу Харизанов: Кой ще победи в София И

...
България Стойчев срещу Харизанов: Кой ще победи в София И
Коментари Харесай

Стойчев срещу Харизанов: Кой ще победи в София

България Стойчев против Харизанов: Кой ще победи в София И политологът и социологът считат, че столицата има основно значение  Николай Киров 3 септември 2019, 11:33 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Българска социалистическа партия внесе промени в Наказателен кодекс поради закононарушенията в Сотиря
Българска социалистическа партия внесе промени в Наказателен кодекс поради закононарушенията в Сотиря
 Стойчев против Харизанов: Кой ще победи в София
Стойчев против Харизанов: Кой ще победи в София
 Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман
Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман
 Димитър Николов: ГЕРБ ще завоюва София
Димитър Николов: ГЕРБ ще завоюва София
 Слънчево през днешния ден, захлаждане в края на седмицата
Слънчево през днешния ден, захлаждане в края на седмицата
 Откриха мъртъв изчезналия във Варна мъж
Откриха мъртъв изчезналия във Варна мъж
 Мая Манолова: Кандидатирам се за кмет на София
Мая Манолова: Кандидатирам се за кмет на София
 Жертва на лихварите от „ Христо Ботев ”: Станах плебей
Жертва на лихварите от „ Христо Ботев ”: Станах плебей

„ Мисля, че има консенсус, че София е извънредно значима. И като политическа значителност, и като значение за стопанската система, и като хора, които живеят в нея. Колкото и да звучи неполиткоректно София е по-важна от другите градове и бидейки столица, и поради политическия залог на съответните избори”, разяснява Георги Харизанов от Института за дясна политика в студиото на „ Здравей, България” по NOVA.

„ Така е и с Париж, и с Берлин. Независимо, че са локални избори, столицата на всички места има основно значение”, добави социологът Кънчо Стойчев.

„ Рано е да споделяме какви процеси ще се отключат, защото не знаем изборните резултати. Да гадаем в пясъка надали е най-удачното. Освен това, даже да си въобразим, че знаем какви са резултатите, пътят, по който се доближава до тях, не е без значение. Едно е ситуацията, в случай че някой завоюва с огромна разлика, друго е, в случай че е с дребна разлика и т.н.”, акцентира Стойчев.

„ Важно е кой ще бъде първа политическа мощ на национално равнище. Това би имало значение при обзор на тезата, че има смяна в настроенията и че има делегитимация по някакъв метод на ръководещото болшинство и на изпълнителната власт. Такава догадка към днешна дата въобще не е вероятна”, счита Георги Харизанов. „ Лично аз изпитвам големи подозрения, че ГЕРБ няма да е първа политическа мощ на национално равнище. Преразглеждане на мандата на държавното управление в тази връзка би било извънредно странни към днешна дата”.

„ Много е мъчно на локални избори да се вади народен резултат. Възможно е, само че не е правилно, защото на доста места локалният фактор е доста значим. Има десетки обединения, които по принцип не съществуват отвън локалната обстановка. Винаги главният измерител са огромните градове”, разясни Кънчо Стойчев.

„ Не смятам, че госпожа Манолова е готова за кмет на София, че тя е способена по тематиките с ръководството на града и си мисля, че в директния спор това ще стане мъчително ясно. Болезнено за нея”, съобщи Георги Харизанов.

Кънчо Стойчев обаче дефинира думите на сътрудника си като „ спекулативно” изявление.

„ Не се сещам по някакъв метод човешки субект да се ражда подготвен да бъде кмет или да не бъде. Нима господин Борисов, когато пое страната имаше опит в ръководството ѝ? В отбрана на госпожа Манолова ще кажа, че тя е дълготраен депутат, зам. ръководител на Народно събрание, омбудсман. Това са високи политически постове, които човек не може да удържа и развива без да придобива организационни качества. А в последния ѝ мандат видяхме една изключителна енергия”, разяснява Стойчев.

Както той, по този начин и Харизанов считат, че така наречен десни гласоподаватели в София не са компактна мощ и няма да гласоподават единно на възможен втори тур.

Стойчев счита, че при балотажа решаваща роля ще имат тези, които по принцип не гласоподават и те евентуално ще поддържат Манолова.

Според Харизанов кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман е била подкрепена от ГЕРБ, тъй като министър председателят Бойко Борисов „ обича да прави такива жестове и да е в положителни връзки с всички”.

Социологът Кънчо Стойчев от своя страна подлага на критика актуалното ръководство на София, което съгласно него не е свършило задоволително добре работата си и уточни мръсния въздух, дупките по улиците и непрекъснатите поправки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР